Ήρθαν τα Χριστούγεννα και αναζητάς το καινούργιο σου smartphone, Pixel 3XL ή Huawei Mate 20 Pro. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα σύνθετο ερώτημα. Αρχικά έχουμε δυο διαφορετικά στυλ εδώ. Από την μια μεριά τα Google Pixels έχουν ένα μοναδικό look με το Pixel 3XL να είναι μια όμορφη αλλά απλή συσκευή. Φέρει και εγκοπή, αλλά δεν θα μπορούσαμε να κατηγορήσουμε αφού και η Huawei το κάνει αλλά σε έναν πιο διακριτικό βαθμό.

Από την μεριά της η Huawei ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική στρατηγική, ξεχάστε την απλότητα. Και αυτό γίνεται εμφανές ακόμη και από τα χρώματα, απλά ρίξτε μια ματιά στο Twilight μοντέλο. Η Google αρνήθηκε να ενδώσει σε κάτι τέτοιο.

 

Καμιά συσκευή δεν θα σε απογοητεύσει, ιδίως αν σου αρέσει  η φωτογραφία και ασχολείσαι με τον συγκεκριμένο χώρο. Η Google θεωρείται εδώ και πολλά χρόνια ότι παράγει τα καλύτερα camera smartphones από την εποχή του πρώτου Pixel. Η Huawei από την μεριά της έχει και αυτή κτίσει τη φήμη της, με την κάμερα του P20 (όπως και του Mate 20 Pro) να μας έχει εντυπωσιάσει.

Ωστόσο, οι δυο συσκευές έχουν διαφορετικό configuration κάμερας. Το Pixel 3XL έχει μόλις έναν αισθητήρα, ενώ το Huawei Mate 20 Pro έχει 3 αισθητήρες. Ο πρώτος στο Mate 20 Pro είναι των 8MP τύπου telephoto, ο δεύτερος των 40MP και ο τρίτος wide-angle των 20MP.  Και οι δυο συσκευές λαμβάνουν πολύ καλές φωτογραφίες.

Μια μικρή διαφορά που πρέπει να σημειωθεί είναι στην P-OLED τεχνολογία της οθόνης με διαγώνιο των 6.3 ιντσών, ενώ η Google έχει μια λίγο μεγαλύτερη AMOLED των 6.39 ιντσών. Επιπλέον στο Mate 20 Pro θα συναντήσεις πιο προηγμένα τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως τον σαρωτή εντός οθόνης και το facial recognition.

Οι συσκευές είναι πολύ κοντά και οι δυο, καθώς εξοπλίζονται με δυο από τα καλύτερα SoCs, τον kirin 980 το Mate 20 Pro και τον Snapdragon 845 το Pixel 3XL, αν και βέβαια είναι παλαιότερο λίγο το SoC στη δεύτερη περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση και οι δυο συσκευές τα πηγαίνουν πολύ καλά, δεν κολλάνε και υπόσχονται μια ομαλή smooth εμπειρία. Επομένως πιστεύουμε ότι όποια και αν επιλέξεις θα μείνεις ευχαριστημένος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.