Η MasterCard θα ξεκινήσει σύντομα τη δοκιμή μιας νέας λειτουργίας, που θα επιτρέπει στους χρήστες να εγκρίνουν τις online αγορές τους, τραβώντας απλά μια selfie. Οι δοκιμές θα αρχίσουν αυτό το φθινόπωρο με 500 πελάτες κι αν όλα πάνε καλά, η λειτουργία θα δημοσιοποιηθεί κάποια στιγμή μετά το τέλος των δοκιμών.

Για να χρησιμοποιήσουμε αυτή την λειτουργία, θα πρέπει να κατεβάσουμε την εφαρμογή της MasterCard στο κινητό μας. Ο τρόπος που θα λειτουργεί είναι: αφότου πληρώσουμε για κάτι, θα εμφανίζεται ένα pop-up για άδεια και θα περιέχει διάφορες επιλογές. Εμείς απλά θα επιλέγουμε την επιλογή αναγνώρισης προσώπου, θα κοιτάζουμε την συσκευή μας και στη συνέχεια θα ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας, για να πάρουμε μια φωτογραφία του εαυτού μας – αυτό ήταν όλο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές ασφαλείας της MasterCard, το ανοιγοκλείσιμο των ματιών θα βοηθήσει στο να αποτρέψει κάποιον να πάρει μια φωτογραφία μας και έτσι να κοροϊδέψει το σύστημα. Εκτός από την αναγνώριση προσώπου, θα υπάρχει επίσης η δυνατότητα χρήσης του δαχτυλικού μας αποτυπώματος για έγκριση αγορών, εάν φυσικά το κινητό μας έχει αισθητήρα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.