Skip to content

Θύματα hacker πολλές συσκευές της Apple στην Αυστραλία

Δημήτρης Καπατσώρης
Δημήτρης Καπατσώρης
Κοινοποίηση:
Θύματα hacker πολλές συσκευές της Apple στην Αυστραλία

Πολλοί κάτοχοι Mac, iPhone και iPad της Apple στην Αυστραλία πέσανε θύματα επίθεσης hacker και για την ακρίβεια ransomware. Στη συγκεκριμένη επίθεση οι hacker εκμεταλλεύθηκαν κενό ασφαλείας του Find My Phone και έτσι κατάφεραν και κλείδωσαν αρκετές συσκευές, ζητώντας εκ των υστέρων λύτρα για να τις ξεκλειδώσουν. Η τιμή κυμαινόταν από $50 μέχρι $100 όπου έπρεπε να κατατεθούν σε συγκεκριμένο λογαριασμό του Paypal. Στις περισσότερες επιθέσεις αναφερόταν το όνομα Oleg Pliss, ο οποίος θεωρείται ο cracker πίσω από την επίθεση.

apple-store-sign-logo-34

Nα σημειώσουμε ότι αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα από κάποια εφαρμογή τύπου malware. Κυρίως επηρεάστηκαν λογαριασμοί στους οποίους ο χρήστης χρησιμοποιούσε τον ίδιο κωδικό κι αλλού. Έτσι οι hacker πολύ πιθανόν να βρήκαν τους κωδικούς από κάποιο άλλο site χωρίς κρυπτογράφηση. Αντιθέτως οι χρήστες με 2 step certification δεν επηρεάστηκαν.

Μερικά από τα θύματα έπεσαν στην παγίδα να στείλουν τα χρήματα στο Paypal όμως  υπηρεσία απάντησε ότι δεν υφίσταται ο συγκεκριμένος λογαριασμός και θα τους επιστρέψει τα χρήματα. Οι Αυστραλιανοί πάροχοι ειδοποίησαν τους κατόχους που επλήγησαν να επικοινωνήσουν με την Apple για την επίλυση του προβλήματος. Τέλος η εταιρεία δεν έχει σχολιάσει τίποτα για το συγκεκριμένο συμβάν.

hacked mac os

Πηγή | Via

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Δημήτρης Καπατσώρης

Δημήτρης Καπατσώρης

Μηχανολόγος Μηχανικός με εκτενείς γνώσεις σε PC και Mac. Εθισμένος στα gadgets, smartphones και οτιδήποτε "ηλεκτρονικό". Στον ελεύθερο του χρόνο προσπαθεί να μην feedάρει στο League of Legends.

Tags: apple
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.