Όλα τα προηγούμενα χρόνια, η διάθεση νέων συσκευών iPhone, ακολουθούσε κατά παράδοση το ίδιο χρονοδιάγραμμα. Τυπικά, η Apple θα διαθέσει μια νέα συσκευή iPhone μια Τρίτη στις αρχές Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενη από την παγκόσμια διάθεση δέκα ημέρες μετά. Το iPhone 8, θα αποτελέσει την εξαίρεση του κανόνα με ορισμένους αναλυτές να εκτιμούν ότι η συσκευή δεν θα γίνει διαθέσιμη στα ράφια των καταστημάτων τουλάχιστον μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι αναλυτές υποστηρίζουν, βασιζόμενοι σε πληροφορίες που προέρχονται από πηγές σε προμηθευτές, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην προηγμένη τεχνολογία της νέας αυτής συσκευής. Πράγματι, με μια edgeless OLED οθόνη και έναν αισθητήρα Touch ID που πολύ πιθανόν να ενσωματωθεί μέσα στην οθόνη, και πόσο μάλλον με τους προηγμένους αισθητήρες 3D της κάμερας, το iPhone 8, θα είναι αναμφισβήτητα μια από τις πιο προηγμένες τεχνολογικά συσκευές. Αυτό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η άποψη του  Jason Snell από το Macworld, ο οποίος υποστηρίζει ότι το iPhone έχει γίνει ένα τόσο επιτυχημένο προϊόν, που η Apple αντιμετωπίζει μια ιδιαίτερη μεγάλη πρόκληση να ενσωματώσει όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα την βοηθήσουν να συνεχίσει να παραμένει στην κορυφή της αγοράς, χωρίς να αντιμετωπίσει ελλείψεις σε συγκεκριμένα εξαρτήματα.

«Η Apple ίσως είναι θύμα της ίδιας της επιτυχίας. Το iPhone είναι τόσο επιτυχημένο στην αγορά, που η εταιρεία δεν μπορεί να ενσωματώσει ένα προϊόν αν αυτό δεν μπορεί να παραχθεί σε ποσότητα που ξεπερνά τις 200 εκατομμύρια μονάδες. Αν για παράδειγμα ένας προμηθευτής, μπορέσει να παρέχει μόλις 50 εκατομμύρια μονάδες του χαρακτηριστικού αυτού, τότε αυτό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο iPhone».

Βάσει όλων αυτών και κρίνοντας από το γεγονός ότι η διαθεσιμότητα του iPhone θα είναι μικρή στην αρχή, δεν μας προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η τιμή του μπορεί να φθάσει ακόμη και τα 1.200 δολάρια. Σε καμιά περίπτωση δεν είναι επωφελές για την Apple ή τους καταναλωτές να διαθέσει μια συσκευή η οποία θα μαστίζεται από καθυστερήσεις, μια δυναμική που αναμφίβολα θα προέκυπτε αν το iPhone 8 τιμολογούνταν κοντά στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη γενιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.