Το αρχικό  Malicious ήταν ένας τίτλος του PSN για το PS3 το οποίο είτε το αγαπούσες είτε το μισούσες. Επικεντρωμένο σε ένα μοναδικό στοιχείο, τα απαιτητικά boss fights και με ελάχιστα στοιχεία ιστορίας, δεν ευχαρίστησε τους πάντες. Παρόλα αυτά , κατάφερε να αποκτήσει ένα sequel, στο Vita αυτή τη φορά, με το όνομα  Malicious Rebirth. Και φτάνουμε λοιπόν στην εποχή του PS4 και μαζί με αυτό ένα “νέο” κεφάλαιο του Malicious με την ονομασία Fallen. Το συγκεκριμένο περιλαμβάνει όλα τα προηγούμενα κεφάλαια της σειράς, Slayer και Rebirth, σε μορφή remastered για το PS4, ενώ προσθέτει και άλλα δύο, το Pursuit και το Demise. Όπως και στα προηγούμενα, αναλαμβάνουμε τον ρόλο ενός Spirit Vessel, ένα αμίλητο ων-προστάτης του γήινου κόσμου, o οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει μια σειρά από επικίνδυνα πνεύματα που απειλούν τον πλανήτη Γη με αφανισμό. Κύριο και μοναδικό όπλο μας αποτελεί το Mantle of Cinders, απομεινάρι ενός αρχαίου, πανίσχυρου  κειμηλίου, του οποίου οι δυνάμεις έχουν σκορπιστεί και απορροφηθεί από τους διάφορους κακούς του παιχνιδιού, γνωστοί ως Keepers. Πρωταρχικός μας στόχος λοιπόν είναι η επαναφορά των δυνάμεων αυτού του αρχαίου όπλου και για να το επιτύχουμε αυτό θα πρέπει να εξολοθρεύσουμε τα bosses του Malicious Fallen.

Οι κακοί του Malicious Fallen φέρουν ένα “άρωμα” από Dark Souls καθώς έχουν πολλαπλές φάσεις όταν η ζωή τους κατέβει σε καθορισμένα επίπεδα και ακολουθούν ορισμένα μονοπάτια ως προς τις επιθέσεις τους, τις οποίες πρέπει ο χρήστης να καταλάβει ώστε να τους αντιμετωπίσει. Η εξολόθρευση ενός boss φέρνει αρκετή ικανοποίηση, καθώς δεν “πέφτουν” με μερικά χτυπήματα και οι κινήσεις τους είναι αρκετά αυτόνομες για να μην τις “διαβάζει” εύκολα ο χρήστης, αν και είναι απαραίτητο. Τα bosses όμως του Malicious δεν είναι μόνα τους στην αρένα καθώς μαζί τους βρίσκεται και ένας ποικίλος αριθμός από minions, τα οποία δεν αποτελούν κάποια σοβαρή απειλή για τον ήρωά μας, αλλά βρίσκονται εκεί για να μας χαρίσουν Aura. Αυτή η ουσία μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ενδυναμώνει τις επιθέσεις ή για να επαναφέρουμε κομμάτια από το σώμα που έχουν καταστραφεί.  Οι επιθέσεις μας, όπως ανέφερα παραπάνω είναι αρκετά απλοϊκές και συνίστανται από light και heavy attacks. Παρόλα αυτά, μπορούμε να τις εμπλουτίσουμε, παίρνοντας τις δυνάμεις των Keepers που νικήσαμε. Για παράδειγμα, μπορούμε να φτιάξουμε ένα δόρυ ή ένα Ultra Greatsword ή να πετάξουμε με μεγάλη ταχύτητα γύρω από την αρένα. Οι επιλογές που δίνονται στον χρήστη είναι ικανοποιητικές για ένα ποικίλο τρόπο παιχνιδιού, αλλά παρόλα αυτά καταλήγουν σε ένα spamαρισμα από light attacks, καθώς τα combos δεν είναι τόσο εύκολο να πραγματοποιηθούν.

Εκτός από τα boss fights του story, ο τίτλος προσφέρει επίσης online leaderboards, για τους πιο hardcore fans της σειράς, που θέλουν μια περαιτέρω πρόκληση και το Free Play mode, στο οποίο μπορείτε να κάνετε προπόνηση με τα διάφορα bosses που έχετε προηγουμένως νικήσει. Επιπρόσθετα, έχουμε το Score Attack όπου δίνεται η δυνατότητα απόκτησης διαφόρων βαθμών μετά το πέρας κάποιας αποστολής ανάλογα με το χρόνο ολοκλήρωσης, νικημένοι εχθροί, combos και  χαμένα μέλη. Τέλος έχουμε το Time Attack που μοιάζει με το Score Attack με την μόνη διαφορά ότι καθοριστικός παράγοντας εδώ είναι ο χρόνος.  Όσο πιο γρήγορα νικήσετε ένα boss τόσο καλύτερο βαθμό θα πάρετε! Γενικά, τα διάφορα modes προσφέρονται κυρίως για όσους έχουν “κόλλημα” με τις στατιστικές, ενώ αν δεν σας απασχολούν στατιστικά και βαθμοί (λες και του σχολείου δεν έφταναν) δεν θα σας παρασύρουν και τόσο πολύ να τα δοκιμάσετε.

To gameplay του τίτλου στο σύνολό του είναι αρκετά ευχάριστο , αν κάποιος καταλάβει τα βασικά από το απλοϊκό tutorial, και υποβοηθείται η απόλαυση του τίτλου από τα σταθερά 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο που προσφέρει. Παρόλα αυτά, ως προς το γραφικό κομμάτι, έχουμε κάποια μελανά σημεία. Αν και η Alvion έκανε αρκετά ικανοποιητική δουλειά στην ενίσχυση των γραφικών και στην αύξηση της οπτικής γωνίας στην PS4 έκδοση που δοκιμάσαμε, σε ορισμένα σημεία έχουμε αρκετές, ανεξήγητες “θολούρες”, οι οποίες χαλάνε αρκετά την απόλαυση του τίτλου.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές εικόνες που πάρθηκαν ενώ παίζαμε το Malicious Fallen:

Γενικά, αρκετά φωτεινά χρώματα στολίζουν τα περιβάλλοντα και τις αρένες του Malicious Fallen, όπως και τα bosses του παιχνιδιού, ορισμένα από τα οποία είναι αρκετά καλοφτιαγμένα. Ο χαρακτήρας μας επίσης έχει τη δυνατότητα επιλογής διαφόρων outfits για να προσωποποιήσετε ελάχιστα τον ήρωα/ηρωίδα μας. Ακουστικά, στις διάφορες μάχες έχουμε ικανοποιητικές μουσικές επιλογές που ταιριάζουν καλά με τον action fantasy χαρακτήρα του τίτλου. Το ίδιο όμως δεν μπορούμε να πούμε με το πενιχρό voice acting, το οποίο είναι υπερβολικά περιορισμένο, με ούτε μια λέξη στα αγγλικά από τους χαρακτήρες, ενώ τα ακουστικά εφέ του Malicious Fallen επαναλαμβάνονται αρκετά και δεν συγχρονίζονται με τις κινήσεις των ηρώων τις περισσότερες φορές.

Συμπερασματικά, το Malicious Fallen είναι ένα από τα παιχνίδια που αν και έχουν μια καλή αρχική ιδέα, σκοντάφτουν στην εκτέλεσή τους. Με ένα αρκετά ανούσιο story και μέτριο οπτικοακουστικό τομέα, απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις της σειράς και σε χρήστες που προτιμούν κυρίως μια πρόκληση χάρη στα αρκετά boss fights που προσφέρει. Με αρχική τιμή όμως τα 29.99€ θα σας πρότεινα να περιμένατε κάποια πτώση στην τιμή του…

ΣΥΝΟΨΗ ΚΡΙΤΙΚΗΣ
Ιστορία
4
Gameplay
7
Γραφικά και Ήχος
5
Διάρκεια
5
Προηγούμενο άρθροGhost Recon Wildlands: Απολαύστε τα περιβάλλοντά του σε 4K και 60FPS
Επόμενο άρθροSamsung Galaxy S8: Εμφανίζεται σε νέες φωτογραφίες και βίντεο
Άλεξ εδώ... έχοντας περάσει τα εφηβικά gaming χρόνια μου με τα μεταχειρισμένα Game Boy του ξαδέρφου μου, μετατράπηκα με τον καιρό σε PlayStationManiac. Περιμένω υπομονετικά το επόμενο evolution μου σε PC gamer!
Το Malicious Fallen είναι ένα από τα παιχνίδια με μια καλή αρχική ιδέα που όμως σκοντάφτει στην εκτέλεσή της. Με ένα αρκετά ανούσιο story και μέτριο οπτικοακουστικό τομέα, απευθύνεται κυρίως σε λάτρεις της σειράς και σε χρήστες που προτιμούν κυρίως μια πρόκληση χάρη στα αρκετά boss fights που προσφέρει. Στην αρχική τιμή όμως των 29.99€ θα σας πρότεινα να περιμένατε κάποια πτώση στην τιμή του...malicious-fallen-review-greek

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.