H HP βρίσκεται αντιμέτωπη με ομαδική αγωγή στις Ηνωμένες Πολιτείες για μια ακόμη φορά, με την αιτιολογία πλέον ότι μπλοκάρει όλη τη λειτουργικότητα σε all in one printers όταν το μελάνι είναι χαμηλά. Οι all-in-one εκτυπωτές είναι τα γνωστά πολυμηχανήματα τα οποία κάνουν πολλές περισσότερες διεργασίες από απλή εκτύπωση, όπως σκανάρισμα, αποστολή fax, δημιουργία αντιγράφων.

hp printers

Η HP κατηγορείται ότι μπλοκάρει όλες αυτές τις λειτουργικότητες στους εκτυπωτές της, αν το μελάνι είναι χαμηλά. Για παράδειγμα το σκανάρισμα δεν απαιτεί σε καμιά περίπτωση μελάνι.

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, πολλά μοντέλα εκτυπωτών έρχονται σε ιδιαίτερα χαμηλή τιμή, καθώς οι κατασκευαστές κάνουν τα περισσότερα κέρδη από τις πωλήσεις μελανιών. Αποκαλείται ως ο μαύρος χρυσός από πολλούς το μελάνι, το οποίο πολλές φορές είναι ακριβότερο και από την ίδιο τον εκτυπωτή.

Η HP έχει χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν πολλά μέτρα ενάντια των πελατών της. Όπως νέο firmware που μπλοκάρει τη χρήση τρίτων μελανιών, ή το HP Dynamic Security, μια συνδρομητική υπηρεσία για μελάνι που μπλοκάρει τη χρήση τρίτων μελανιών ακόμη και αν οι χρήστες την ακυρώσουν στη συνέχεια αυτή για όλη τη ζωή του εκτυπωτή.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Αγόρασα από το πλαίσιο πολυμηχάνημα hp και το μετάνιωσα πικρά
    Δεν τυπώνει τίποτα από το κινητό και από πουθενά. Η hp λέει ότι τυπώνει από παντού

  2. Και μετά ρίχνουν όλοι κροκοδείλια δάκρυα σχετικά με την καταστροφή του περιβάλλοντος. Η ΗΡ σε πολλά θέματα, από συσκευασίες των μηχανημάτων της μέχρι και στήσιμο φορητών υπολογιστών δεν δείχνει να έχει καταλάβει ότι πρέπει να μειωθούν τα σκουπίδια παγκοσμίως αλλά είναι προφανές ότι ενδιαφέρεται μόνο για το κέρδος. Όπως όλοι αυτοί οι πολυεθνικοί κολοσσοί άλλωστε που μαζί με τους πολιτικούς μας έχουν πρήξει ότι για την κλιματική αλλαγή φταίνε τα … Πλαστικά καλαμάκια.
    Για να γίνω οι συγκεκριμένος, εκτός από τα σκουπίδια πολυμηχανηματα που πουλάει η ΗΡ, οι συσκευασίες πολλών προϊόντων της, κυρίως κάτι HP mini PCs, είναι τόσο μεγαλύτερες από το ίδιο το προϊόν που η σπατάλη χαρτιού και πλαστικού είναι απερίγραπτη. Σε άλλη περίπτωση αδικαιολόγητης σπατάλης, σε κάποιες σειρές φορητών υπολογιστών το πληκτρολόγιο είναι ενσωματωμένο (!) με το σασί του φορητού, οπότε αν βγει ένα πλήκτρο (που βγαίνουν και πολύ εύκολα εννοείται) τότε πρέπει να αλλαχτεί ολόκληρο το πλαίσιο του φορητού με ότι συνεπάγεται αυτό σε σπατάλη υλικών, πόρων και φυσικά χρεώσεων γιατί εννοείται ότι βγαλμένα πλήκτρα δεν καλύπτονται από την εγγύηση.
    Μακριά λοιπόν από ΗΡ προϊόντα αλλά και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας εφαρμόζει παρόμοιες πρακτικές.

  3. Πριν δύο ημέρες χρειάστηκε να κάνω ασύρματη εκτύπωση σε hp deskjet που έχω μερικά χρόνια, ξαφνικά ενώ έκανα τις απαραίτητες ρυθμίσεις για εκτύπωση, βγάζει μύνημα ότι δεν υπάρχει ο εκτυπωτής, και πρέπει να ξαναγίνει εγκατάσταση στο pc από την αρχή, ενώ προηγουμένως έβγαζε τον τύπο του εκτυπωτή στην οθόνη μου, πάρα κάτω έγραφε ότι δεν βρέθηκε ο εκτυπωτής, μάλλον ισχύουν αυτά που γράψατε, και για τα μελάνια, δεν αναγνωρίζει αναγωμομενα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.