Παρά τις προσπάθειες της Apple να διαφημίσει το Apple Pay σαν το “Next Big Thing”, αρκετά καταστήματα δεν το εμπιστεύονται ακόμα, κάτι που φαίνεται να δημιουργεί προβλήματα στην εταιρία του Cupertino. Γίγαντες των retail καταστημάτων, όπως τα BestBuy, τα Wallmart και τα Rite Aid δεν έχουν σκοπό να υποστηρίξουν την κίνηση της Apple.

apple pay

Αρκετά καταστήματα φαίνεται πως είτε απενεργοποιούν τις συσκευές ανέπαφων συναλλαγών, είτε τις παραμετροποιούν για να μην δέχονται το Apple Pay. Ο λόγος πίσω από όλα αυτά είναι το CurrentC, ένα σύστημα πληρωμών από τους μεγάλους retailers, που έχει σαν σκοπό να αφαιρεί τα έξοδα της πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας, τραβώντας χρήματα απευθείας από τον τραπεζικό λογαριασμό του χρήστη.

Το νέο σύστημα ακούγεται πως θα κυκλοφορήσει στην αγορά από τον επόμενο χρόνο, μαζί με εφαρμογές για Android και iOS. Εκτός από πληρωμές, η εφαρμογές θα στέλνουν στους καταναλωτές προσφορές και προωθητικές ενέργειες.

Η λίστα με τις εταιρίες που συμμετέχουν στο CurrentC είναι αρκετά μεγάλη και περιλαμβάνει τα Wallmart, τα Sears, Kmart, Bed, Bad & Beyond και πολλά άλλα, όπως επίσης και όλους τους μεγάλους σταθμούς καυσίμων στις ΗΠΑ.

O χρόνος θα δείξει αν το CurrentC θα επικρατήσει, πάντως φαίνεται πως έχει καλές πιθανότητες. Η Apple όμως φαίνεται πως αντιμετωπίζει προβλήματα ήδη με το Apple Pay.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.