Skip to content

Magenta TV: Οι 2 εναλλακτικές λύσεις αν χαλάσει το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
Το κτήριο του OTE που έγινε Telekom

Σύνοψη Άρθρου

  • Συνδρομητές της Magenta TV που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή τους, μπορούν να αξιοποιήσουν δυο άμεσες λύσεις.
  • Η πρώτη είναι η χρήση του smartphone ως εικονικού τηλεχειριστηρίου μέσω της επίσημης εφαρμογής Google TV, η οποία εντοπίζει άμεσα τον αποκωδικοποιητή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi.
  • Η δεύτερη, είναι η  ενεργοποίηση του HDMI-CEC στις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή Magenta TV που επιτρέπει στο τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης να ελέγχει τον αποκωδικοποιητή.
Το κείμενο της σύνοψης ελέγχεται από συντάκτη του Techmaniacs

Ως συνδρομητές των ευέλικτων μηνιαίων πακέτων (monthly packs) της Magenta TV, βρεθήκαμε αντιμέτωποι με ένα απρόοπτο πρακτικό ζήτημα: το τηλεκοντρόλ του αποκωδικοποιητή δεν δούλευε.

Πρόκειται για το κλασικό τηλεκοντρόλ που παρέχει η πλατφόρμα της Magenta TV. Για να μην περάσουμε ένα ολόκληρο Σαββατοκύριακο χωρίς τηλεόραση, δοκιμάσαμε δύο εναλλακτικές λύσεις που λειτουργούν υποδειγματικά και επιτρέπουν τον άμεσο έλεγχο της συσκευής.

Το smartphone ως εικονικό τηλεχειριστήριο με το Google TV

Μια πολύ καλή λύση είναι η αξιοποίηση του smartphone ως εικονικού τηλεχειριστηρίου, με την επίσημη εφαρμογή Google TV προσφέρει άμεση λύση.

Συνδέοντας το κινητό και τον αποκωδικοποιητή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, η εφαρμογή εντόπισε αμέσως τη συσκευή και εμφανίσε ένα πλήρες ψηφιακό τηλεχειριστήριο στην οθόνη του τηλεφώνου.

Έλεγχος του αποκωδικοποιητή μέσω HDMI-CEC

Η ενεργοποίηση του HDMI-CEC μέσα από τις ρυθμίσεις του αποκωδικοποιητή Magenta TV. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά χρήσιμο χαρακτηριστικό, το οποίο επιτρέπει στο τηλεχειριστήριο της ίδιας της τηλεόρασης να αναλάβει και τον έλεγχο του αποκωδικοποιητή.

Εφόσον ο αποκωδικοποιητής είναι συνδεδεμένος στην τηλεόραση μέσω καλωδίου HDMI, η λειτουργία HDMI-CEC επιτρέπει την αυτόματη ενεργοποίηση, την απενεργοποίηση αλλά και την πλήρη πλοήγηση στα μενού με το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης, αρκεί να ενεργοποιηθεί η σχετική επιλογή στις ρυθμίσεις και των δύο συσκευών. Αλλά για να μπορέσει να ενεργοποιηθεί το HDMI-CEC θέλεις χειριστήριο και το Google TV app στο κινητό σου δίνει την απάντηση.

 

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Tags: Telekom
Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.