Η Apple ανακοίνωσε τη νέα έκδοση του OS Χ. Τα ονόματα έρχονται από διάσημα μέρη της Καλιφόρνια, έτσι λοιπόν η νέα έκδοση θα ονομάζεται OS X Yosemite και θα φέρει ημιδιαφανή μενού, επανασχεδιασμένα εικονίδια στο dock, αναβαθμισμένο Spotlight search, iCloude Drive και νέα μπάρα Widget.

OSX Yosemite (1)

Η Apple έχει ρίξει αρκετό βάρος στην εμφάνιση, οπότε εκτός από τα iOS style εικονίδια που έρχονται και τα ημιδιάφανα μενού, στο Yosemite θα φέρει και το Dark Mode για τους λάτρεις των σκουρόχρωμων UI.

Μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές, αφορά όσους έχουν iOS συσκευές, αφού η Apple φέρνει το iOS και το Mac OS πιο κοντά. Πλέον θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στις σελίδες που έχετε ανοιχτές στο iPhone, από το OS X και τούμπαλιν. To ίδιο ισχύει και για έγγραδα, ενώ θα μπορείτε να δεχθείτε και κλήσεις στο Mac σας, μέσω του iPhone, ακόμα και αν η συσκευή φορτίζει σε άλλο δωμάτιο. Υπάρχει πλέον και μια νέα λειτουργία με το όνομα Handoff, που σας επιτρέπει να ξεκινήσετε ένα mail στο Mac σας και να το τελειώσετε στο iPad με ένα μόνο κλικ. Χρειάζεται όμως να είστε στο ίδιο δίκτυο, λειτουργία που θυμίζει την αποθήκευση που έχουμε σε όλα μας τα email, ανεξαρτήτως δικτύου στο οποίο βρισκόμαστε!

OSX Yosemite (2)

Αλλαγές έχουμε και στο κέντρο ειδοποιήσεων του OS X, που πλέον θα διαθέτει Widgets για τον καιρό, τις μετοχές, αριθμομηχανή και άλλα. Επίσης οι ειδοποιήσεις σας για το ημερολόγιο σας, υπενθυμίσεις και νέα, θα εμφανίζονται στο ίδιο μέρος.

OSX Yosemite (3)

Το Spotlight αναβαθμίζεται και παίρνει πρωταγωνιστικό ρόλο στο OS X αφού θα μπορείτε να αναζητήσετε όχι μόνο τοπικά αρχεία, αλλά και αρχεία ή πληροφορίες, μέσω internet.

Η αναβάθμιση θα είναι διαθέσιμη για κατέβασμα σε beta μορφή μέσα στο καλοκαίρι χωρίς χρήματα. Η κανονική έκδοση θα έρθει το φθινόπωρο, ενώ η έκδοση για developers είναι ήδη διαθέσιμη.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.