Η Apple μόλις ανακοίνωσε την τελευταία έκδοση του λειτουργικού της συστήματος για Mac υπολογιστές, το OS X (10.11) El Capitan, στο ετήσιο συνέδριο WWDC 2015 στο Σαν Φρανσίσκο. Το OS X El Capitan έρχεται να διαδεχθεί το περσινό Yosemite και φέρνει βελτιώσεις στην απόδοση και στην εμπειρία χρήσης στην πλατφόρμα.

mac-os-x-el-capitan

Σε αντίθεση με το περσινό OS X, το οποίο έφερε μεγάλο επανασχεδιασμό στο UI, το El Capitan εστιάζει σε μικρές αλλαγές στο UI και βελτιώσεις στο εσωτερικό του λειτουργικού. Μέσα σε αυτές τις αλλαγές, είναι η υποστήριξη για OpenGL, καθώς και η εισαγωγή του Metal για Mac για ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απόδοση.

os-x-el-capitan-metal

Η απόδοση σε ολόκληρο το σύστημα έχει βελτιωθεί και το άνοιγμα εφαρμογών, εγγράφων και η εναλλαγή μεταξύ τους θα είναι πολύ πιο γρήγορη.

mac-os-x-el-capitan-performance

Το OS X El Capitan υποστηρίζει επίσης νέα gestures για τις πιο καθημερινές ενέργειες μας. Ακόμη, η αναζήτηση στο Spotlight έχει βελτιωθεί, ενώ το νέο Split View μπορεί να τοποθετήσει αυτόματα δύο εφαρμογές δίπλα-δίπλα.

os-x-el-capitan-split-view

Το Safari web browser της Apple έχει βελτιωθεί επίσης, καθώς υποστηρίζει τώρα καρφίτσωμα καρτελών – ένα χαρακτηριστικό που υπάρχει και σε άλλους browsers ήδη, ενώ πλέον σας επιτρέπει να ελέγχετε την έξοδο ήχου από τις καρτέλες.

os-x-el-capitan-tabs

Η developer beta του Mac OS X El Capitan θα γίνει διαθέσιμη σήμερα και οι χρήστες θα πάρουν την τελική έκδοση δωρεάν αυτό το φθινόπωρο.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ