Το iOS 9 θα φέρει αρκετές βελτιώσεις στις συσκευές της Apple, με μία από αυτές να είναι η λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, που σύμφωνα με την Apple προσφέρει με ένα μαγικό τρόπο μέχρι και τρεις ώρες παραπάνω αυτονομία. Από την ανακοίνωση του iOS 9, γνωρίζαμε πως αυτό θα γίνεται με το να κλείνει η συσκευή λειτουργίες που δεν χρησιμοποιούνται και τρώνε μπαταρία. Σήμερα βλέπουμε όμως πως δεν γλυτώνει μόνο έτσι μπαταρία, αλλά κάνοντας throttling στον επεξεργαστή.

benchmark

Σύμφωνα με το MacRumors, που δοκίμασε να τρέξει Geekbench 3 με ανοιχτή και ανοιχτή την εξοικονόμηση ενέργειας, είδε δραματική πτώση στις επιδόσεις της συσκευής, και στο Single Core αποτέλεσμα, αλλά και στο Multi-core. Συγκεκριμένα το Single Core έπεσε από τα 1606 στα 1019, και το Multi-Core από τους 2891 πόντους στους 1751.

Αυτό σημαίνει πως αν έχετε iPhone ή iPad, καλό θα είναι να ενεργοποιείτε αυτή τη λειτουργία όταν υπάρχει πρόβλημα αυτονομίας και ξεμένετε, αλλιώς θα δείτε το iPhone 6 Plus σας να αποκτά επιδόσεις iPhone 5, κάτι που προφανώς δεν θέλετε!

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ