Πριν η Google προβεί στη διαγραφή του λογαριασμού σου θα σου εμφανίζει ένα σχετικό μήνυμα το οποίο θα σε ενημερώνει για αυτή. Δεν χρειάζεται να φοβάσαι για κάτι, η διαγραφή του λογαριασμού σου θα λάβει χώρα αν δεν έχεις συνδεθεί σε αυτόν για τουλάχιστον 2 χρόνια ενώ θα εμφανιστεί και σχετικό μήνυμα πριν από αυτήν.
Η νέα πολιτική της Google έχει τεθεί σε εφαρμογή από τον Δεκέμβριο του 2023 όπως αναφέρει επίσημο blog post της εταιρείας. Οι λογαριασμοί που διαγράφονται αρχικά:
Αν δεις αυτή την ειδοποίηση στο κινητό σου την έχεις πατήσει
- Είναι αυτοί οι οποίοι δημιουργήθηκαν και δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ ξανά στο παρελθόν. Επομένως αν έχεις έναν τέτοιο λογαριασμό θα πρέπει να συνδεθείς άμεσα σε αυτόν για να μην διαγραφεί.
Η Google αναφέρει ότι είναι αναγκασμένη να προβεί σε μια τέτοια κίνηση καθώς τέτοιου είδους λογαριασμοί είναι πιθανόν να μην έχουν 2fa και ως εκ τούτου καθίστανται σημαντικά ευπαθείς σε επιθέσεις.