Σε αυτό το άρθρο ασχολούμαστε λίγο με το τελευταίο και πιο πρόσφατο update στο Lineage OS. Το Lineage είναι μια έκδοση του Android που στην ουσία αντικαθιστά την έκδοση του λειτουργικού που ο Android κατασκευαστής σου εγκατέστησε αρχικά πριν την αγορά της συσκευής. Μόλις αγοράσεις το smartphone, έχεις την δυνατότητα να τρέξεις το λογισμικό που έχει εγκατστήσει ο κατασκευαστής, ή μπορείς να επιλέξεις να εγκαταστήσεις την Lineage OS ROM και να έχεις πολύ περισσότερες δυνατότητες.

Οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από την δημιουργία του Lineage OS, δεν σχετίζονται με την Google ή με οποιονδήποτε άλλο κατασκευαστή. Αντίθετα, το Lineage είναι ανοιχτού κώδικα αναπτυγμένο από ανθρώπους που έχουν εμποτιστεί με το μικρόβιο της ενασχόλησης με τον κώδικα στον ελεύθερο χρόνο τους. Και όπως πάντα συμβαίνει με το software, μερικές συσκευές λαμβάνουν αναβαθμίσεις, μερικές όχι και τόσο συχνά, ενώ άλλες καθόλου. Όσοι έχετε μια συσκευή που δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις, μάλλον ήρθε ο καιρός να το δοκιμάσετε. Το Lineage OS 16 (Android Pie) είναι αυτό ακριβώς που αναζητάς σε περίπτωση που ο κατασκευαστής του smartphone σου έχει σταματήσει πλέον να διαθέτει ενημερώσεις.

Είναι πολύ εύκολη στην εγκατάσταση και δεσμεύομαι προσωπικά σε όσους διαβάζουν αυτές τις γραμμές, ότι σύντομα θα έχετε έναν από τους πιο αναλυτικούς οδηγούς εισαγωγής στο μαγικό κόσμο της Lineage OS.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.