Μια εταιρία στην CES η Oledcomm, παρουσίασε μια καινούρια ασύρματη μέθοδο μεταφοράς δεδομένων με την ονομασία LiFi. Μια συσκευή που έτρεχε λειτουργικό Android ήταν ειδικά τροποποιημένη ώστε να ενσωματώνει την παραπάνω τεχνολογία. Έτσι εκεί που συναντάμε συνήθως την μπροστινή κάμερα στις συσκευές είχαμε το αντίστοιχο module.

oledcomm lifi(1)

Όταν κοιτάς το σημείο με γυμνό μάτι το μόνο που αντιλαμβάνεσαι είναι μια σταθερή δέσμη φωτός. Εκτός της μετατροπής που χρειάζεται η συσκευή, για να δουλέψει η εν λόγο τεχνολογία, χρειάζεται να προστεθεί στη συσκευή μας ένα ειδικό LiFi dongle στην υποδοχή των ακουστικών.

Μετά την εγκατάσταση μιας συγκεκριμένης εφαρμογής στο τηλέφωνο ή στο tablet, όταν η συσκευή βρεθεί στην αντίστοιχη πηγή φωτός μπορεί να προβάλει διάφορα event, συμπεριλαμβανομένου κάποιον φωτογραφιών, video, ή να ξεκινάει κάποια game στη συσκευή. Επίσης η Oledcomm υποστηρίζει ότι η τεχνολογία LiFi μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν location based advertising, παρόμοιο με το σύστημα iBeacon της Apple.

oledcomm lifi(2)

Προς το παρόν η εταιρία πρέπει να πείσει κάποιους κατασκευαστές να ενσωματώσουν την τεχνολογία της ώστε να καταφέρουμε να την δούμε και στην πράξη.

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.