Skip to content

LIDL: Ανακοίνωσε είσοδο στη κινητή ως εικονικός πάροχος παγκοσμίως

Baladis Koumpouras
Baladis Koumpouras
Κοινοποίηση:
LIDL καρκινογόνες αφλατοξίνες

Το Lidl, η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ υπέγραψε συμφωνία για να δημιουργήσει νέα πακέτα ως εικονικός πάροχος, πακέτα στην κινητή τα οποία θα προσφέρει σε όλους τους πελάτες της.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε την επίσημη ονομασία που θα ακολουθήσει ως πάροχος κινητής. Σκοπός της όμως είναι να προσφέρει πακέτα τα οποία θα είναι φθηνά, οικονομικά και απλά στη χρήση για τους εκατομμύρια χρήστες που έχει σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτή τη στιγμή η αλυσίδα περιλαμβάνει δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 30 χώρες σε παγκόσμιο επίπεδο και διαθέτει περισσότερους από 100 εκατομμύρια καταναλωτές.

Η μεγάλη συμφωνία με την 1Global

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε, το deal αφορά τη συνεργασία με την 1Global και σκοπός είναι να προσφέρει εύκολη συνδεσιμότητα στους εκατομμύρια πελάτες που αριθμεί, χωρίς να χρειαστεί να κλειστούν σε μακροπρόθεσμα συμβόλαια.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αυτή τη στιγμή η Lidl λειτουργεί στη Γερμανία ως πάροχος χρησιμοποιώντας το δίκτυο της Vodafone, πλέον όμως μέσω της εν λόγω ανακοίνωσης θα επεκταθεί σε πολύ περισσότερες αγορές.

Δείτε ακόμη: Σημαντική ενημέρωση για το Fuel Pass με Alpha Bank

Το deal θα δώσει επίσης στη Lidl 9,9% ποσοστό μετοχών στην 1Global, η οποία έχει ήδη συνεργασίες με πλήθος παρόχων σε 12 χώρες.

Η αλήθεια είναι πως τα συμβόλαια είναι ένας βραχνάς και στην ελληνική αγορά έγιναν προσπάθειες να αποκοπούμε από αυτά, όπως για παράδειγμα είχαμε προτείνει την αντικατάσταση συμβολαίων με το Cosmote Neo στα 24 ευρώ που έπαιζε πριν από σύντομο χρονικό διάστημα. Τα 24μηνα συμβόλαια αποτελούν μια πολύ μεγάλη μακροχρόνια δέσμευση, η αλήθεια είναι και εκτός από την καρτοκινητή στη χώρα μας, μια digital κινητή είναι το Cosmote Neo.

Η αλήθεια είναι πως τα συμβόλαια είναι ένας βραχνάς και στην ελληνική αγορά έγιναν προσπάθειες να αποκοπούμε από αυτά, όπως για παράδειγμα είχαμε προτείνει την αντικατάσταση συμβολαίων με το Cosmote Neo στα 24 ευρώ που έπαιζε πριν από σύντομο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι αντίστοιχες προσπάθειες εικονικού παρόχου στην Ελλάδα έχουν αποτύχει, με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα της Cyta, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη Vodafone, αλλά και με την Orizon, μια προσπάθεια η οποία της οποίας τα πακέτα της δεν είναι ανταγωνιστικά σε καμία περίπτωση.

Πηγή: 1global

Ακολουθήστε μας

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα, ή προσθέστε μας στον RSS feed reader και στα social media σας.

Baladis Koumpouras

Baladis Koumpouras

Editor in Chief @ techmaniacs.gr με μεγάλη αγάπη για τα κινητά τηλέφωνα και την επιστήμη. Ξεκίνησε το 2018 να εργάζεται στο techmaniacs.gr μετά από ένα σύντομο πέρασμα από myphone.gr και digitallife.gr. Από τότε συνεχίζει μέχρι και σήμερα να κάνει αυτό που αγαπάει. Περισσότερα στο https://baladiskoumpouras.link/

Loading comments...
Loading more stories...
Loading reviews...

Μείνε ενημερωμένος

Ακολούθησέ μας στα social media και πρόσθεσέ μας στις αγαπημένες σου πηγές για να μη χάνεις καμία είδηση.