Εδώ και αρκετό καιρό έχουμε στα χέρια μας το LG XBOOM OK75. Πρόκειται για ένα ηχείο 1000Watt, που απευθύνεται σε όσους αρέσκονται στην διοργάνωση πάρτι. Η συσκευή έρχεται με τεράστια ηχεία, αλλά και με επιλογές για DJs, όπως επίσης και για τους λάτρεις του Karaoke.

 

Το LG XBOOM OK75 έρχεται με Sub Woofer 410Watt, ενώ τα twitter και τα mid range ηχεία, είναι στερεοφωνικά με ισχύ 2x295Watt. Το ηχείο είναι αρκετά ογκώδες, με ύψος 92 εκατοστά, ενώ λόγω του βάρους του, έρχεται εξοπλισμένο με ροδάκια στο πίσω, κάτω μέρος, αλλά και λαβές για να το σηκώνουμε. Με αυτό τον τρόπο η μετακίνηση των 24 κιλών, που ζυγίζει το ηχείο, γίνεται ευκολότερα.

Το σήμα μπορεί να έρθει από μια πληθώρα επιλογών, με 2 θύρες USB, Οπτική Ίνα (Toslink), AUX (RCA), Portable In (TRS 3.5mm jack), κεραία FM και φυσικά Bluetooth. Τέλος έχουμε και δύο εισόδους για μικρόφωνα, για χρήση karaoke καθώς και για ηχογραφήσεις. Αυτό σημαίνει πως έχουμε πληθώρα επιλογών για να συνδεθούμε στο ηχείο και να κάνουμε αναπαραγωγή μουσικής.

Μαζί με το LG XBOOM OK75, έρχεται και CD Player, για όσους προτιμούν ακόμα την ανώτερη ηχητική του υπεροχή CD.

Στην πρόσοψη έχουμε φωτισμό, είτε μέσω προκαθορισμένων επιλογών, είτε μέσω εναλλαγής βάσει του ρυθμού που παίζει, είτε να τα κλείσουμε εντελώς.

Στο πάνω μέρος του ηχείου, θα βρούμε όλα τα πλήκτρα χειρισμού του ηχείου. Το πάνελ περιλαμβάνει τα πλήκτρα ενεργοποίησης και εγγραφής σε USB. Ακριβώς από κάτω έχουμε το node της έντασης των μικροφώνων, ενώ κάτω του θα βρούμε τον έλεγχο του κλειδιού στα τραγούδια που παίζουν για να ταιριάξουμε το τραγούδι με την φωνή αυτού που κάνει karaoke. Δίπλα έχουμε το πλήκτρο που αφαιρεί τα φωνητικά από τα τραγούδια μας και από κάτω τους έχουμε τα εφέ φωνής και το echo.

Πάνω δεξιά θα βρούμε πλήκτρο επιλογής λειτουργίας και το πλήκτρο Wireless Link για να συνδεθεί με δεύτερο ηχείο. Από κάτω είναι το node αυξομείωσης του ήχου. Ακριβώς από κάτω του, θα βρούμε τα πλήκτρα πλοήγησης σε CD, ραδιόφωνο και BT συσκευές.

Στο κάτω μέρος έχουμε τις ροδέλες των εφέ, με beat και scratch, ενώ στην μέση έχουμε τον λεβιέ του Party accelerator. Ανάμεσα στις ροδέλες έχουμε τα εφέ και τα πλήκτρα για EQ και μπάσο. Στα εφέ περιλαμβάνονται και στα Flanger, Phaser, Wah, Delay, Scratch, Pads, Loop, Mood (Party Accelerator/Kick Starter), Auto DJ.

Στην εμπρόσθια πλευρά της συσκευής έχουμε τις εισόδους μικροφώνων, το NFC για σύνδεση με κινητό και φυσικά το πορτάκι του CD Player.

Ο έλεγχος της συσκευής μπορεί να γίνει είτε από το πάνελ στο πάνω μέρος, είτε από το τηλεχειριστήριο, είτε από το κινητό μας, μέσω της εφαρμογής XBOOM.

Απόδοση

Το LG XBOOM OK75 είναι ένα ηχείο που δίνει έμφαση στο δυνατό μπάσο, εξ ου και το όνομα XBOOM. Το δυνατό μπάσο όμως δεν χαλάει την ισορροπία και των άλλων συχνοτήτων, με την συνολική απόδοση να είναι σε αρκετά καλά επίπεδα, δεδομένης πάντα της τιμής του.

Πιο συγκεκριμένα, δεν παρατηρήσαμε προβλήματα με συντονισμούς και με την στεγανότητα, παρά το μεγάλο μέγεθός του, καθώς η ακαμψία θα μπορούσε να είναι πρόβλημα. Η LG φαίνεται να έχει στήσει πολύ καλά το προϊόν της, με αποτέλεσμα να λειτουργεί άριστα.

Τα 1000W είναι αρκετά για να καλύψουν έναν μικρομεσαίο χώρο, με τις στάθμες να είναι ιδιαίτερα υψηλές. Σε εξωτερικούς ή πολύ μεγάλους χώρους, η αποτελεσματικότητα περιορίζεται όσο απομακρυνόμαστε από το ηχείο, όπως είναι λογικό. Όμως αν ο χώρος σας είναι τόσο μεγάλος, μπορείτε να κάνετε χρήση του Wireless Link για να προσθέσετε άλλο ένα ηχείο ΟΚ75 ή κάποιο άλλο της LG που να υποστηρίζει αυτή τη λειτουργία.

Ο ενισχυτής που βρίσκεται μέσα στο XBOOM OK75 και τα μεγάφωνα, παρέχουν πλούσιο δυναμικό εύρος, ώστε να ακούγεται καθαρά και δυνατά η μουσική μας και να ταυτόχρονα να μην έχουμε παραμορφώσεις από τα εφέ.

Σε καταστάσεις πάρτι, το ηχείο αποδίδει πολύ καλά, με την δυναμική του ήχου να παραμένει σε καλά επίπεδα. Ο επεξεργαστής στο εσωτερικό του XBOOM ΟΚ75 είναι αρκετά γρήγορος για να δώσει πολύ καλή διαύγεια και ταυτόχρονα να προσφέρει πολύ μαλακές υψηλές συχνότητες, ώστε να μην κουράζουν.

Σε καθημερινή χρήση, όπου η ένταση δεν είναι το ζητούμενο, θα ακούσετε την μουσική σας ή ραδιόφωνο με ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Όμως εκεί που διαπρέπει το ηχείο είναι η θέαση ταινιών, αφού χάρη στις εξαιρετικές του επιδόσεις σε θέματα δυναμικής αντίθεσης, προσφέρουν στο χρήστη πολύ πλούσιο και εντυπωσιακό ήχο. Μοναδικό πρόβλημα στο θέμα ταινιών, είναι η τοποθέτηση του ηχείου στον χώρο, αφού είναι πραγματικά μεγάλο και δεν είναι πάντα εύκολο να μπει κοντά στην οθόνη μας.

Συμπεράσματα

Το LG XBOOM OK75 είναι ένα πλήρες σύστημα, τόσο για οικιακή χρήση, όσο και για κάθε υποψήφιο DJ. Έρχεται με δυνατότητες που ταιριάζουν σε κάθε χρήση, αφήνοντας το ηχητικό αποτύπωμα της LG.

Το ηχείο προσφέρει πολύ καλά ισορροπημένο ήχο, ενώ όλα τα καλούδια που τον εξοπλίζουν θα το κάνουν σίγουρα το κέντρο της διασκέδασής σας. Άλλωστε και εμείς πιάσαμε τον εαυτό μας να το ανοίγει, όχι για να ακούσει μουσική, αλλά για να παίξει και να διασκεδάσει με όλα τα εφέ που προσφέρει.

Το LG XBOOM OK75 είναι σίγουρα και η καρδιά των πάρτι σας, απογειώνοντας το κέφι στα ύψη. Αυτός δεν είναι άλλωστε και ο ρόλων των Boom Boxes?

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.