lg-logo-from-mwc

Με ηγετική θέση στην ηλεκτρονική και την αυτοκινητοβιομηχανία η συνεργασία αυτή θα φέρει την καινοτομία στην αγορά του συνδεδεμένου αυτοκινήτου

 

Αθήνα, 06 Ιουλίου 2016Η LG Electronics (LG) και η Volkswagen AG προχώρησαν σε σύναψη συνεργασίας σηματοδοτώντας τη δέσμευσή τους για την από κοινού έρευνα και ανάπτυξη της πλατφόρμας υπηρεσιών ‘συνδεδεμένου αυτοκινήτου’ (‘connected car’) επόμενης γενιάς.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της υπογραφής για τη σύναψη της συνεργασίας που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία της Volkswagen, στη Βόλφσμπουργκ (Wolfsburg), στην Γερμανία, ήταν βασικά στελέχη της LG συμπεριλαμβανομένων των Richard Choi, Επικεφαλής του LG Cloud Center, Lee Sang-Yong, Επικεφαλής του LG Vehicle Infotainment System Research Lab. Εκπροσωπώντας την Volkswagen παρόντες ήταν ο καθηγητής Thomas Form, Επικεφαλής του τμήματος Electronics and Vehicle Research και ο Robert Kattner, Επικεφαλής του Vehicle Information Systems Research.

Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν για την ανάπτυξη της πλατφόρμας Volkswagen Cross-Over για την ενίσχυση της σύνδεσης των οχημάτων. Χρησιμοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας cloud, ο στόχος της νέας πλατφόρμας είναι να προσφέρει στους οδηγούς απρόσκοπτη ψηφιακή ζωή με πρόσβαση σε χαρακτηριστικά, όπως έξυπνες υπηρεσίες για το σπίτι και υπηρεσίες με βάση την τοποθεσία των οχημάτων τους.

Κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, η LG και η Volkswagen θα συνεργαστούν για την:

  • Ανάπτυξη τεχνολογιών που συσχετίζουν το ‘συνδεδεμένο αυτοκίνητο’ και το ‘έξυπνο σπίτι’, δίνοντας στους οδηγούς τη δυνατότητα να ελέγχουν και να παρακολουθούν τις έξυπνες συσκευές στο σπίτι τους -όπως φώτα, συστήματα ασφαλείας και τις προμήθειες του νοικοκυριού- από το δρόμο.

  • Ανάπτυξη ενός κέντρου κοινοποιήσεων που ‘κατανοεί’ το περιεχόμενο με ασφαλή τρόπο με σκοπό να παρέχει συστάσεις στους οδηγούς για να ανταποκρίνονται σε καταστάσεις σε πραγματικό χρόνο.
  • Ανάπτυξη τεχνολογίας infotainment (πληροφοριών και ψυχαγωγίας) επόμενης γενιάς για τα ‘συνδεδεμένα αυτοκίνητα’.

«Η Volkswagen ‘πιέζει’ για τη ψηφιοποίηση των brand της,» είπε ο καθηγητής Form στην επίσημη υπογραφή της συμφωνίας. «Πάντα επικεντρωνόμαστε στους πελάτες μας. Γι’ αυτούς, η άνεση, η ασφάλεια και η ενεργειακή απόδοση παίζει σημαντικό ρόλο. Η LG πρόκειται για έναν ισχυρό, αξιόπιστο συνεργάτη στην εφαρμογή των νέων χαρακτηριστικών και μία από τις κινητήριες δυνάμεις της καινοτομίας στον τομέα του Connected Home. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την LG και να δημιουργήσουμε στο μέλλον για τους πελάτες, απλές και εύκολες στη χρήση, έξυπνες λύσεις για τα σπίτια οι οποίες θα ενσωματωθούν στα συστήματα των οχημάτων μας».

«Η LG Electronics και η Volkswagen ενώνουν τις δυνάμεις τους για να αναπτύξουν την πλατφόρμα συνδεδεμένων αυτοκινήτων επόμενης γενιάς που επιτρέπει την ενοποίηση με τις έξυπνες υπηρεσίες στο σπίτι και την υιοθέτηση ανοικτών τεχνολογιών συνδεσιμότητας IoT» δήλωσε ο Richard Choi, Επικεφαλής του LG Cloud Center. «Πιστεύουμε ότι η τεχνογνωσία της LG στην έξυπνη τεχνολογία σε συνδυασμό με την ηγεσία της Volkswagen στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας θα φέρει επανάσταση στον τρόπο που οι οδηγοί αλληλεπιδρούν με τα οχήματά τους».

touareg_rns850

Αυτή η πρόσφατη συμφωνία αποτελεί παράδειγμα της μακροχρόνιας και αμοιβαίας επωφελής σχέσης της LG και της Volkswagen που έχει αναπτυχθεί εδώ και δεκαετίες. Η LG ήταν μία από τις πρώτες εταιρείες ηλεκτρονικών που δεσμεύθηκε στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας με την έναρξη του τμήματος Vehicle Components τον Ιούλιο του 2013. Ακόμη και πριν από τότε, η LG είχε συνεργαστεί στενά με τη Volkswagen από το 2007, παρέχοντας προηγμένα προϊόντα εικόνας και ήχου για τα οχήματα καθιερώνοντας την αξιοπιστία και την τεχνολογική της καινοτομία.

Τον Μάρτιο του 2015, η θυγατρική της Volkswagen, η Italdesign Guigiaro παρουσίασε το GEA πρωτότυπο αυτοκίνητο της εταιρείας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με επτά βασικά εξαρτήματα από την LG Electronics, συμπεριλαμβανομένης της προβολής ολογραμμάτων, το συνδεδεμένο ‘έξυπνο’ ρολόι, τον οπίσθιο φωτισμό και την κάμερα. Τον Ιούλιο, η LG επιλέχθηκε ως στρατηγικός προμηθευτής ηλεκτρονικών ειδών της Volkswagen ενώ επίσης αναφέρεται ως συνεργαζόμενη εταιρία στο πρόγραμμα FAST (Future Automotive Supply Tracks). Κατά τη διάρκεια της CES νωρίτερα αυτό το έτος, οι δύο εταιρείες παρουσίασαν μια προηγμένη ‘έξυπνη’ υπηρεσία για το σπίτι που μπορεί να ελέγχεται εξ αποστάσεως από ένα όχημα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.