Η φημολογούμενη συνέχεια του LG G2, το G3 απ’ ότι φαίνεται θα ενσωματώνει ένα SoC κατασκευασμένο από την ίδια την LG. Το site του Antutu μας έδειξε μια άγνωστη συσκευή που χρησιμοποιούσε τον LG Odin στα benchmark test. Αν αναλογιστούμε ότι το chip της LG είχε παρόμοια score με εκείνα του Samsung Exynos 5410 τότε υποθέτουμε ότι και ο Odin δεν είναι ένας καθαρός οκταπύρηνος επεξεργαστής, αλλά χρησιμοποιήσει κι αυτός την αρχιτεκτονική big.LITTLE.

1

Αυτό σημαίνει ότι σε αντίθεση με τον MT6592 της MediaTek, που μπορούν να λειτουργήσουν και οι 8 πυρήνες μαζί, ο Odin έχει 4 “μικρούς” πυρήνες για τις ελαφριές διεργασίες του κινητού και 4 “μεγάλους” για της βαριές, όπως παιχνίδια, HD video κτλ.

Αυτό που μας προκαλεί το ενδιαφέρον είναι ότι το CPU είναι χρονισμένο σε χαμηλές συχνότητες (100Mhz- 1GHz), βγάζοντας παράλληλα καλά αποτελέσματα χωρίς να απαιτεί κάτι παραπάνω. Ωστόσο αναμένουμε να δούμε αύξηση στην συχνότητα καθώς η εν λόγο συσκευή που παρουσιάστηκε ήταν ένα πρωτότυπο.

2

Η GPU του εν λόγω chip είναι από την σειρά 6 της Power VR. Την ίδια σειρά φοράει το iPhone 5S δίνοντας μας εκπληκτικά αποτελέσματα, οπότε και εδώ θα έχουμε κάτι αντίστοιχο.

Σύμφωνα με το Antutu η συσκευή που φορούσε το εν λόγω chip, είχε οθόνη ανάλυσης 1080×1920, 2 GB RAM και 4GB εσωτερική μνήμη. Βέβαια δεν θα είναι αυτά τα τελικά specs καθώς μιλάμε πάντα για μια πρωτότυπη συσκευή.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.