Η Samsung, η Apple και η Huawei τα τελευταία χρόνια αναπτύσουν τους δικούς τους επεξεργαστές, ενώ παλιότερα είχε ακουστεί πως και η LG δούλευε πάνω σε έναν δικό της, με όνομα Nuclun, ο οποίος τελικά δεν κυκλοφόρησε καθώς είχε προβλήματα υπερθέρμανσης.

lg-nuclun-2-chipset

Μια νέα φήμη όμως, υποστηρίζει ότι η LG δεν τα έχει παρατήσει και ετοιμάζει την δεύτερη γενιά του chipset Nuclun, με σκοπό να χτυπήσει ένα από τους δυνατότερους επεξεργαστές για κινητά της αγοράς, τον Exynos 7420 της Samsung.

Ο Nuclun 2 σύμφωνα με νέες πληροφορίες θα είναι οκταπύρηνος, με τέσσερις Cortex-A72 πυρήνες στα 2.1GHz και άλλους τέσσερις στα 1.5GHz. Ο εν λόγω επεξεργαστής θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική big.LITTLE και θα είναι στα 16nm, ενώ λέγεται ότι η LG θα συνεργαστεί με την TSMC για την ανάπτυξη του.

lg-nuclun-2-benchmark

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, εμφανίστηκαν και κάποια σκορ από το Geekbench, που δείχνουν τον Nuclun 2 να ξεπερνάει το Galaxy S6, με 5392 πόντους στο multi-threaded και 1796 στο single-threaded, ενώ ο Exynos 7420 του Galaxy S6 κατάφερε να σκοράρει 4970 και 1486 στο multi-threaded και το single-threaded, αντίστοιχα.

Ως συνήθως, τέτοιες φήμες είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν, έτσι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με όλα τα παραπάνω.

Πηγή | Via

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροiPhone 6s: Πέρασε από το Geekbench με τριπύρηνο και 2GB RAM
Επόμενο άρθροAndroid 6.0 Marshmallow: Η Google αποκάλυψε την επίσημη ονομασία του Android M
Hello Techmaniacs... Δημήτρης εδώ, ο Junior!!! Από μικρή ηλικία, θυμάμαι τον εαυτό μου να έχει μια ξεχωριστή άνεση με τις ηλεκτρονικές συσκευές. Τώρα είμαι 18 ετών και κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα σπουδάζοντας Computer Engineering! Διάβασμα, διαγωνίσματα και εξετάσεις, έχουν περιορίσει τον ελεύθερο μου χρόνο, όταν όμως κάνεις αυτό που αγαπάς, και πόσο μάλλον όταν το σπουδάζεις, απολαμβάνεις κάθε στιγμή.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ