Η Samsung, η Apple και η Huawei τα τελευταία χρόνια αναπτύσουν τους δικούς τους επεξεργαστές, ενώ παλιότερα είχε ακουστεί πως και η LG δούλευε πάνω σε έναν δικό της, με όνομα Nuclun, ο οποίος τελικά δεν κυκλοφόρησε καθώς είχε προβλήματα υπερθέρμανσης.

lg-nuclun-2-chipset

Μια νέα φήμη όμως, υποστηρίζει ότι η LG δεν τα έχει παρατήσει και ετοιμάζει την δεύτερη γενιά του chipset Nuclun, με σκοπό να χτυπήσει ένα από τους δυνατότερους επεξεργαστές για κινητά της αγοράς, τον Exynos 7420 της Samsung.

Ο Nuclun 2 σύμφωνα με νέες πληροφορίες θα είναι οκταπύρηνος, με τέσσερις Cortex-A72 πυρήνες στα 2.1GHz και άλλους τέσσερις στα 1.5GHz. Ο εν λόγω επεξεργαστής θα χρησιμοποιεί την αρχιτεκτονική big.LITTLE και θα είναι στα 16nm, ενώ λέγεται ότι η LG θα συνεργαστεί με την TSMC για την ανάπτυξη του.

lg-nuclun-2-benchmark

Εκτός από αυτά τα χαρακτηριστικά, εμφανίστηκαν και κάποια σκορ από το Geekbench, που δείχνουν τον Nuclun 2 να ξεπερνάει το Galaxy S6, με 5392 πόντους στο multi-threaded και 1796 στο single-threaded, ενώ ο Exynos 7420 του Galaxy S6 κατάφερε να σκοράρει 4970 και 1486 στο multi-threaded και το single-threaded, αντίστοιχα.

Ως συνήθως, τέτοιες φήμες είναι πολύ εύκολο να κατασκευαστούν, έτσι θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί με όλα τα παραπάνω.

Πηγή | Via

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ