Εάν εξακολουθείτε να έχετε ελπίδες ότι το LG G6 θα παρουσιαστεί με τον νέο Snapdragon 835 αντί του SD821, αυτή η είδηση θα σας απογοητεύσει. Παλαιότερες εκθέσεις μας είχαν αναφέρει πως η Samsung, η οποία έχει αναλάβει την παραγωγή του SD835, θα διατηρήσει το σύνολο της αρχικής παραγωγής αποκλειστικά για το Galaxy S8, αφήνοντας έτσι τους ανταγωνιστές χωρίς το νέο chipset για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εικόνα που βλέπετε παραπάνω τραβήχτηκε στην CES και δείχνει μια εμπιστευτική διαφάνεια της LG για το G6. Στα αριστερά της μπορούμε να διακρίνουμε ένα πολύ μικρό κομμάτι του τηλεφώνου, που ταιριάζει με όλες τις φωτογραφίες είχαμε την τύχη να δούμε, λόγω προηγούμενων διαρροών. Παράλληλα επιβεβαιώνεται η τεχνολογία “Full Vision” που ακούσαμε πρόσφατα για την 2880×1440 18:9 οθόνη της συσκευής, μαζί με το γεγονός ότι η συσκευή θα είναι ανθεκτική σε νερό και σκόνη. Επιπλέον επιβεβαιώνεται και ο σαρωτής δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος και τα quad DAC ηχεία.

Από όλα αυτά που είπαμε, το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτή την εικόνα είναι το πεδίο που αναφέρεται στον επεξεργαστή του LG G6, καθώς επιβεβαιώνει πλέον οριστικά ότι η LG έχει πράγματι επιλέξει τον περσινό Snapdragon 821 για την επόμενη ναυαρχίδα της.

Μια σημερινή αναφορά, αποκαλύπτει επίσης κάποιες λεπτομέρειες σχετικά με το σκεπτικό της κορεατικής εταιρείας για την κίνηση αυτή. Λόγω του τρόπου που κατασκευάζονται τα mobile chipsets, σε συνδυασμό με τις αναμενόμενες πωλήσεις της Samsung για τις πρώτες εβδομάδες διαθεσιμότητας του Galaxy S8, αποδεικνύεται ότι οι άλλοι κατασκευαστές smartphone, στην καλύτερη περίπτωση, θα είναι σε θέση να κυκλοφορήσουν μια SD835 συσκευή στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου. Είναι επίσης πιθανό η Samsung, να είναι σε θέση να παράγει chipsets μόνο για το Galaxy S8 και για μόλις άλλη μία συσκευή μόνο εκείνη την περίοδο. Είναι ασαφές το τι θα πρέπει να κάνει μια εταιρεία για να μπορέσει να μπει δεύτερη στο παιχνίδι για μια Snapdragon 835 συσκευή.

Ακόμα κι αν ήταν η LG αυτή η εταιρεία, αυτό σημαίνει ότι το G6 θα κυκλοφορούσε τρεις μήνες αργότερα απ’ ότι με τον SD821. Το τηλέφωνο έτσι αναμένεται να βγει στην αγορά τον Μάρτιο, μετά την επίσης παρουσίασή του στις 26 Φεβρουαρίου στην MWC. Επιπλέον, από την έναρξη του άμεσου ανταγωνιστή της, του Samsung Galaxy S8, περίπου έξι εβδομάδες μετά η LG θα είχε ενδεχομένως χάσει πολλές πωλήσεις.

Από την άλλη πλευρά, η LG με την σημερινή στρατηγική της δεν θα χρειαστεί να ασχοληθεί με τον ανταγωνισμό που θα φέρει το S8 για σχεδόν έξι εβδομάδες στην Νότια Κορέα. Αυτός ο χρόνος θα είναι λιγότερος σε άλλες αγορές, αλλά το G6 θα είναι διαθέσιμο παντού πριν την κυκλοφορία του S8 στην αγορά. Η LG με αυτόν τον τρόπο πιστεύει ότι αξίζει τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσει έναν υποδεέστερο επεξεργαστή. Θα πρέπει να δούμε κατά πόσο αυτή η αντίληψη θα αποδώσει και υποθέτουμε ότι η τιμολόγηση, τόσο του G6 όσο και του S8, θα επηρεάσει στο τέλος τον νικητή αυτής της μάχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.