Την περασμένη εβδομάδα είδαμε ένα βίντεο του LG G5 από το κανάλι JerryRigEverything, στο οποίο κατά το review, η συσκευή ξύνεται με μαχαίρι στην πλάτη, αποκαλύπτοντας ένα υλικό σαν πλαστικό. Ο reviewer κατέληξε στο συμπέρασμα πως η συσκευή τελικά δεν είναι μεταλλική εξολοκλήρου, αλλά το μέταλλο καλύπτεται από πλαστικό. Αυτή και μόνο η δήλωση ήταν αρκετή για να ξεσπάσει οργή στο διαδίκτυο σχετικά με την συσκευή.

LG G5 scratch

Η εταιρία σήμερα έδωσε την απάντηση της σχετικά με το θέμα, λύνοντας τις απορίες σχετικά με τα υλικά κατασκευής.

Αυτό που βλέπετε είναι αστάρι και όχι πλαστικό κάλυμμα. Το αστάρι χρησιμοποιείται για να “κάτσει” η βαφή στο αλουμίνιο, το οποίο είναι το υλικό που χρησιμοποιήσαμε στο σώμα του LG G5. Αυτό το κράμα αλουμινίου είναι γνωστό ως LM201b και κατασκευάστηκε από το Korean Institue of Industrial Technology για χρήση σε αυτοκίνητα και αεροσκάφη. Σε αντίθεση με το αλουμίνιο που χρησιμοποιείται σε άλλα smartphones, το LM201b είναι χυτό σε unibody σχεδιασμό γι’ αυτό είναι εξαιρετικά ανθεκτικό και ταυτόχρονα πανάλαφρο. Βρήκαμε έναν τρόπο να ενσωματώσουμε τις κεραίες μέσα στο αλουμίνιο, έτσι ώστε να μην αισθάνεστε τις γραμμές, και στη συνέχεια καλύψαμε το LM201b με το αστάρι και τη βαφή με τη διαδικασία έγχυσης.

Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να αφαιρέσεις τον τίτλο του “εξολοκλήρου” μεταλλικού επειδή το μέταλλο βάφεται, διαφορετικά θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι τα αεροπλάνα και τα αυτοκίνητα δεν είναι επίσης εξολοκλήρου μεταλλικά λόγω της βαφή τους. Η διαδικασία μας είναι διαφορετική με σκοπό να προσφέρει ένα απαλό και αψεγάδιαστο μεταλλικό φινίρισμα που είναι ταυτόχρονα ανθεκτικό και ελαφρύ. Δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο με τους άλλους.

Γενικότερα καλό είναι να είμαστε επιφυλακτικοί σχετικά με τα όσα διαβάζουμε στο διαδίκτυο. Είναι προφανές πως η LG δεν θα πούλαγε ένα πλαστικό κινητό για μεταλλικό, κάτι που άλλωστε είναι εύκολο να ελεγχθεί. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το επίμαχο βίντεο.

 

Πηγή

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ