Φαίνεται ότι το νέο LG G5 έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση της εταιρίας αρκετά ώστε να σηκώσει για τα καλά το γάντι και να χτυπήσει ευθέως τη Samsung και το νέο Galaxy S7.

LG G5 vs Samsung Galaxy S7

Αυτό που μένει βεβαίως είναι ότι μετά από αρκετό καιρό θα δούμε μια ενδιαφέρουσα και δίκαιη… «μάχη» μεταξύ δύο πολύ εξελιγμένων ναυαρχίδων.

Αυτό βέβαια δε σταμάτησε την LG από το να δημοσιεύσει την παραπάνω δημιουργία της. Η εταιρία τονίζει ότι τα πλεονεκτήματα του G5, έναντι στο GS7 είναι το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης, τα περισσότερα MP στην πίσω κάμερα και φυσικά το daylight mode.

Όσον αφορά την οθόνη, η διαφορά μπορεί να χαρακτηριστεί το λιγότερο αστεία, αφού η διαφορά των δύο τηλεφώνων είναι 0.2 ίντσες, ενώ οι κάμερες θα πρέπει να δοκιμαστούν στον αληθινό κόσμο πριν δώσουμε σε κάποια το πλεονέκτημα.

Βεβαίως και τα 16MP είναι περισσότερα από τα 12MP αλλά όποιος ξέρει πέντε πράγματα από φωτογραφία θα σας πει ότι τα MP δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία όσον αφορά την ποιότητα της φωτογραφίας έστω και αν για αυτό ακριβώς προσπαθούν να μας πείσουν αυτές οι εταιρίες. Εκτός αν πιστεύουν πραγματικά ότι τα τηλέφωνα αυτά παράγουν πιο ποιοτικές φωτογραφίες από μια Sony A7s με «μόλις 12.2MP» ή μια Leica M8 με «μόλις 10.3MP».

Το daylight mode από την άλλη είναι στην ουσία ένας cool τρόπος για να πούμε αυτόματη φωτεινότητα. Αυτό που όντως είναι σοβαρό πλεονέκτημα για πολλούς χρήστες είναι η δυνατότητα αφαίρεσης της μπαταρίας, έστω και αν αυτή στο LG G5 είναι μικρότερη από αυτή στο GS7.

H LG βέβαια δέχεται ότι υστερεί, σε κάτι «έπρεπε» να το κάνει, στο IP68 certification. Κάτι απόλυτα λογικό αφού το G5 έχει σχεδιαστεί ως modular smartphone.

Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε το full review για να διαλέξουμε το νικητή της φετινής μάχης των flagships. Έως τότε θα το αφήσουμε στην ισοπαλία.

Πηγή

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Ολα αυτα που κανει η lg δειχνουν μονο οτι ζηλευει το s7 καιπροσπαθει να διαφημισει περισσοτερο το g5

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ