Εδώ και μερικές ημέρες έχουμε στα χέρια μας το επαναστατικό LG G Flex. Πρόκειται για μια συσκευή που έρχεται στην χώρα μας πλέον, σε τιμή τσουχτερή αγγίζοντας τα €899. Το LG G Flex φέρει επαναστατική οθόνη, που στο εσωτερικό της είναι εύκαμπτη, επιτρέποντας στην συσκευή να είναι κυρτή. Αρκεί όμως το επαναστατικό σχήμα ώστε να έχουμε μια πολύ δυνατή συσκευή; Εμείς όπως πάντα δοκιμάσαμε την συσκευή αναλυτικά σε διαφορετικές συνθήκες. Μετρήσαμε τις επιδόσεις της συσκευής, τραβήξαμε πάρα πολλά δείγματα από την κάμερα, δοκιμάσαμε τον ήχο της και την αυτονομία της! Όλα αυτά τα μαζέψαμε στο review που ξεκινήσατε να διαβάζετε μόλις τώρα. Πάμε να δούμε λοιπόν την συσκευή αναλυτικά!

Εμφάνιση

Το LG G Flex είναι πολύ όμορφο! Μπορεί η συσκευή να είναι πολύ μεγάλη με τις 6 ίντσες οθόνη, αλλά η κυρτότητα το κάνει πολύ άνετο στο χέρι, ενώ η χρήση του είναι ευκολότερη! Το πίσω μέρος κολλάει καλά στο χέρι ενώ τα 177γρ που ζυγίζει η συσκευή δεν της φαίνονται, αφού το μεγάλο της μέγεθος την κάνει ελαφριά στο χέρι.

Το πίσω μέρος της συσκευής έχει την ιδιότητα να αυτοθεραπεύεται όταν γρατζουνίζεται.  Μην φανταστείτε όμως πως μπορείτε να το χαρακώνετε και να επισκευάζεται μόνο του. Αναφερόμαστε σε πολύ ήπιες γρατζουνιές ενώ πιο βαθιές γρατζουνιές θα σας μείνουν για ενθύμιο…

Οθόνη

Η εύκαμπτη οθόνη στο εσωτερικό της συσκευής, είναι ένα τεχνολογικό θαύμα. Η 6 ιντσών οθόνη τεχνολογίας P-OLED παράγει πολύ βαθιά μαύρα ενώ τα χρώματά της είναι αρκετά ζωντανά! Δεν είναι όλα ρόδινα όμως, καθώς η ανάλυση της οθόνης είναι στα 720p , πράγμα που σημαίνει πως στις 6 ίντσες παράγει 264ppi πυκνότητα σε pixels.

2014-03-24 13.26.43

Αν έρχεστε από οθόνη με πυκνότητα σε pixels 400+, στην αρχή θα σας φαίνεται η διαφορά αρκετά έντονα. Θα παρατηρείτε τα εικονίδια να γρεζάρουν, ενώ όλα θα σας φαίνονται σαν να υπάρχει ένα φιλμάκι μπροστά που θολώνει την οθόνη. Μετά από 3 μέρες χρήση όμως το συνήθισα και σταμάτησε να με ενοχλεί. Πραγματικά αν η οθόνη ήταν στα 1080p θα είχε πάρα πολύ μεγάλη διαφορά!

Μπορεί η οθόνη να μην έχει την οξύτητα μιας Full HD οθόνης, ο σχεδιασμός της συσκευής όμως και η κυρτότητα της οθόνης είναι ότι πρέπει για θέαση βίντεο! Πραγματική απόλαυση η αναπαραγωγή βίντεο, τόσο που είδαμε μέχρι και ταινία στην οθόνη του!

Ήχος

Εδώ η LG μας εξέπληξε ευχάριστα, αφού το LG G Flex έχει ένα αρκετά δυνατό και ποιοτικό ηχείο. Αυτό που μας έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν πως όταν ακουμπήσαμε την συσκευή σε επίπεδη επιφάνεια, λόγω της κυρτότητάς της, το κάτω μέρος ανασηκώθηκε ελαφρά, αφήνοντας τον ήχο να βγει καθαρός, δημιουργώντας μάλιστα ηχείο! Αυτό έδωσε λίγο παραπάνω ένταση στο ηχείο ενώ βελτίωσε τα μπάσα του! Εντυπωσιακό!

Camera

To LG G Flex έχει να ένα πολύ δυνατό συγγενή στο θέμα φωτογραφίας, που δεν είναι άλλο από το LG G2. Η απουσία του Οπτικού Σταθεροποιητή εικόνας είναι αισθητή κατά τις νυχτερινές λήψεις, χωρίς αυτό να σημαίνει πως μειώνεται δραματικά η ποιότητα. Οι φωτογραφίες την νύχτα είναι αρκετά φωτεινές αλλά στην πορεία χάνεται η οξύτητά τους και άρα η λεπτομέρεια. Όταν ο φωτισμός είναι καλός όμως, η κάμερα ζωγραφίζει, παράγοντας πάρα πολύ καλές φωτογραφίες που θα σας ενθουσιάσουν. Από λειτουργίες έχουμε όλα τα καλούδια που είδαμε στο LG G2 , με την διαφορά πως πλέον μπορούμε να τραβήξουμε και βίντεο 4Κ. Κατά την διάρκεια την ημέρας, η ποιότητα του βίντεο είναι άψογη, με κρυστάλλινη εικόνα και αρκετά καλό ήχο. Το βράδυ όμως τα πράγματα σκοτεινιάζουν λιγάκι, οπότε θα χρειαστείτε βοήθεια στης νυχτερινές λήψεις βίντεο.  Όπως και να έχει η κάμερα των 13ΜΡ της συσκευή θα σας ικανοποιήσει στις περισσότερες των περιπτώσεων και αυτό φαίνεται και στα δείγματα παρακάτω (31 φωτογραφίες + 1 βίντεο 4Κ). Μπορείτε πατώντας τα + –  στην γκαλερί, να κάνετε ζουμ στην φωτογραφία μέχρι το 100% του μεγέθους της, για να δείτε την πραγματική της ποιότητα.

[zoom_pan id=38600 /]

 

Browsing

Η συσκευή στο θέμα του Browsing τα πάει περίφημα, δεν παρατηρήσαμε το παραμικρό κόλλημα ή αργοπορία. Εδώ φαίνεται όμως η ανάλυση της οθόνης που σίγουρα έπρεπε να ήταν υψηλότερη.

Gaming

To LG G Flex είναι ότι πρέπει για Gaming, καθώς η κυρτότητα της οθόνης το κάνει πιο εύκολο στην χρήση, οι 6 ίντσες είναι πιο απολαυστικές ενώ ο Snapdragon 800 με την Adreno 330 δίνουν ρέστα! Πραγματικά πολύ καλές επιδόσεις και πρακτικά μπορεί να παίξει ότι παιχνίδι και αν δοκιμάσετε!

Επιδόσεις

Η συσκευή τα στις μετρήσεις μας τα πάει περίφημα. Η συσκευή κατάφερε να σκοράρει 37173 πόντους, σκορ πάρα πολύ υψηλό. Στο Quadrant η συσκευή έφτασε τους 20105 ενώ στο 3DMark που είναι καθαρά 3D τερμάτισε τα Ice Storm και Ice Storm Extreme και στο Ice Storm 17413 πόντους. Όλα αυτά μας δείχνουν μια συσκευή πολύ δυνατή που  σίγουρα θα ανταπεξέλθει σε ότι της ζητήσουμε, με ταχύτητα και άνεση.

Έξτρα

Προηγουμένως είπαμε πως το πίσω μέρος τη συσκευής έχει δυνατότητα αυτο- ίασης σε γρατζουνιές. Φυσικά μην περιμένετε πολλά πράγματα, καθώς δουλεύει μόνο σε πολύ ήπια σημάδια. Επίσης η διαδικασία μπορεί να πάρει απο μερικές ώρες μέχρι μερικές μέρες μέχρι να δούμε τα σημάδια να εξαφανίζονται! Όπως και να έχει είναι επαναστατική η τεχνολογία και ανυπομονούμε να αναπτυχθεί παραπάνω.

Το πραγματικά εντυπωσιακό όμως είναι πως η συσκευή είναι ελαστική, πράγμα το οποίο δηλώνει και το όνομά της! Μπορούμε να την πιέσουμε ώστε να χάσει την κυρτότητα της πάνω στο τραπέζι και να μην σπάσει! Και σε αυτή την περίπτωση μην περιμένετε θαύματα, κάνει όμως αρκετή δουλειά ώστε αν κάτσετε πάνω της, να μην σπάσει!

Αυτονομία

To LG G Flex στο θέμα αυτονομίας, για να το πιο απλά… ΤΑ ΣΠΑΕΙ. Φανταστείτε πως την ώρα που γράφετε αυτό το review η συσκευή μετράει  ήδη 26+ ώρες ανοιχτή, με μπόλικη χρήση και η μπαταρία είναι στο 66%! Εντυπωσιακό έτσι; 3500mAh η μπαταρία στο εσωτερικό της, είναι αρκετή για να βγάλει την μέρα, ενώ αν έχετε USB ΟTG φτάνει για να φορτίσετε από το G Flex και το iPhone σας!

2014-03-24-14-58-48

Συμπεράσματα

Η συσκευή έχει αρκετή τεχνολογία πάνω της, που δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα. Είναι ταχύτατη και απολαυστικότατη, ενώ αν ξεπεράσετε την χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης, τότε θα σας αφήσει μια πολύ γλυκιά εμπειρία. Οι τεχνολογίες που φέρει, είναι μεν σε αρχικά στάδια, αλλά κάνουν αυτά που υπόσχονται, τουλάχιστον μέχρι κάποιο βαθμό.

Σε γενικές γραμμές μας έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και πραγματικά θα λυπηθούμε όταν έρθει η ώρα να γυρίσει σπίτι του! Το μόνο σοβαρό αρνητικό που έχουμε βρει στην συσκευή είναι η τιμή της! Τα €899 που ζητάει η εταιρία είναι μεν δικαιολογημένα δεδομένων των τεχνολογιών που φέρει, αλλά από την άλλη δεν αλλάζουν τόσο πολύ την εμπειρία χρήσης σε σχέση με το LG G Pro 2 για παράδειγμα! Άλλωστε ήδη έχουμε κάνει έκπτωση στον Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας της κάμερας.

Όπως και να έχει, πιστεύω πως αν κάνετε λίγο υπομονή η τιμή της συσκευής θα πέσει και τότε θα αξίζει να την κάνετε δική σας!

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πραγματικά το review σας με έβαλε σε σκέψεις! Άκουγα πως δεν είναι τόσο καλή συσκευή αλλά μετά από την παρουσίαση σας και τα καλά σας λόγια για το Flex, είπα να του ρίξω μια ματιά από κοντά. Σήμερα πήγα στο Πλαισιο και το είδα! Τελικά είχατε δίκιο… η συσκευή σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή και γενικά οι εντυπώσεις μου ήταν οι καλύτερες! Η τιμή είναι πάρα πολύ υψηλή όμως και θα πρέπει να περιμένω να πέσει για να κινηθώ προς το μέρος της. Ωραίο review παιδιά! Μπράβο! Είστε πολύ μπροστά!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.