Σε μια εποχή που οι 4Κ οθόνες αρχίζουν να κυκλοφορούν στην αγορά, η LG φαίνεται να ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο, αυτόν των  Ultra Wide οθονών.

Αυτή τη φορά έχουμε την LG 34UC97 που είναι και η ναυαρχίδα της εταιρίας για αυτή την κατηγορία. Η εν λόγω οθόνη δεν είναι μόνο Ultra Wide αλλά και κυρτή. Η τιμή της αρκετά τσουχτερή, αφού η επίσημη τιμή της είναι στα €1.299, οπότε περιμένουμε και τις αντίστοιχες επιδόσεις.

Πριν προχωρήσουμε στην ουσία της οθόνης, να πούμε πως η συσκευασία της οθόνης έχει ένα καλώδιο Display Port, ένα HDMI και το τον μετασχηματιστή για την τροφοδοσία της οθόνης. Μαζί με αυτά έχουμε την βάση της οθόνης και το πίσω κάλυμμά για την περίπτωση που δεν θέλετε να φαίνονται οι θύρες της οθόνης. Τέλος έχουμε τα δύο δισκάκια με τα εγχειρίδια χρήσης και το λογισμικό της εταιρίας.

lg movie 34uc97

 Μιλώντας για τις θύρες, να πούμε πως η οθόνη διαθέτει 2xHDMI θύρες, μία Display Port και δύο Thunderbold 2 θύρες για τους κατόχους υπολογιστών της Apple. Tις θύρες συμπληρώνουν δύο USB 3.0 και μία USB UP.

LG 34UC97 (1)

Η LG 34UC97 είναι μια εκπληκτική οθόνη και κατάφερε να μας αφήσει με το στόμα ανοιχτό, από την ώρα που την στήσαμε πάνω στο γραφείο. Το μέγεθός της είναι εντυπωσιακό και ο σχεδιασμός της πολύ όμορφος. Τα Bezels είναι σχετικά μικρά, και η μεταλλική βάση δίνει μια ενισχύει την αίσθηση του premium. Η κλίση της οθόνης είναι ρυθμιζόμενη για να ταιριάζει ακριβώς στις προτιμήσεις σας.

Ας πάμε τώρα στην ουσία όμως, που είναι το βασικότερο. Η 34UC87 είναι IPS με 34 χορταστικές ίντσες, με ανάλυση 3440×1440, κάτι που βλέπουμε πολύ σπάνια σε οθόνες. Σίγουρα η αναλογία 21:9 στην αρχή θα σας ξενίσει, αλλά μετά από μερικές ώρες θα αναρωτιέστε πως δουλεύατε τόσο καιρό στις συνηθισμένες οθόνες. Οι γωνίες θέασης της οθόνης είναι εξαιρετικές, ενώ μας άρεσαν ιδιαίτερα τα πολύ βαθιά της μαύρα.

lg 34uc97

Τα μάτια μας είναι σχεδιασμένα για να βλέπουν συγκεκριμένες μοίρες πάνω-κάτω και περιφερειακά. Τα 21:9 λοιπόν είναι η βέλτιστη αναλογία, κάτι που φαίνεται να ακολουθούν πλέον και όλες οι καινούριες ταινίες. Μιας και λέμε για ταινίες… Αν είστε τύπος που σας αρέσει η θέαση ταινιών στον υπολογιστή, τότε θα λατρέψετε την συγκεκριμένη οθόνη, που όχι μόνο ακολουθεί το κινηματογραφικό format, αλλά και η κυρτότητά της διορθώνει τις παραμορφώσεις της περιφερειακής μας όρασης. Εγώ μπορώ να πω πως σε αυτό τον τομέα την απόλαυσα στο μάξιμουμ. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στο θέμα του Gaming, που η οθόνη αυξάνει το immersion στο φουλ.

LG 34UC97 (2)

Η οθόνη όμως δεν είναι μόνο για την διασκέδασή μας αλλά και για την παραγωγικότητά μας. Πραγματικά δεν έχω δουλέψει τόσο άνετα σε καμία άλλη οθόνη, αφού μου επιτρέπει να έχω μέχρι και 4 διαφορετικές εφαρμογές ανοιχτές και να παραμένει λειτουργική. Προσωπικά θα προτιμήσω τον διαχωρισμό της οθόνης στα τρία, κάτι που γίνεται μέσω της εφαρμογή που παρέχετε στην συσκευασία. Για όσους ασχολείστε με γραφιστικά και φωτογραφία, θα χαρείτε να μάθετε πως η οθόνη είναι πάνω από 99% sRGB, που σημαίνει πως αυτό που βλέπετε είναι και αυτό που εκτυπώνεται χρωματικά. Κάπου εδώ αξίζει να αναφέρουμε πως η οθόνη έχει δυνατότητα ταυτόχρονης αναπαραγωγής από 2 συσκευές, χωρίζοντας την οθόνη στα δύο.

Στην συγκεκριμένη οθόνη έκανα ότι θα έκανε κάθε τύπος χρήστη, από δουλειά γραφείου και μοντάζ, μέχρι παιχνίδια και ταινίες. Η LG 34UC97 κατάφερνε να με αφήνει απόλυτα ικανοποιημένο σε ότι και αν έκανα και πιθανότατα να αφήσει και εσάς.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.