Στα πλαίσια της φετινής IFA 2016, η Lenovo αποκάλυψε μια πληθώρα νέων προϊόντων. Μέσα σε αυτά τα προϊόντα, βρίσκονται συσκευές όπως Laptops, Tablets και 2 σε 1 συσκευές που τρέχουν Android ή Windows 10. Το Lenovo Yoga Book, που θα δούμε παρακάτω, ανήκει μάλλον στην τρίτη κατηγορία και έρχεται να επαναπροσδιορίσει τα tablets που ξέραμε μέχρι σήμερα.

lenovo-yoga-book-uses-4-1024x577Το Lenovo Yoga Book είναι κάτι ανάμεσα σε έναν φορητό υπολογιστή και σε ένα tablet, προσφέροντας ένα σχετικά μικρό, λεπτό και ελαφρύ σχεδιασμό. Οι μεντεσέδες που χρησιμοποιεί του επιτρέπουν να περιστρέφει πλήρως το ειδικό πληκτρολόγιο. Έτσι μπορείτε να το χρησιμοποιείται είτε ως Laptop, είτε ως Tablet. Το πάχος του φτάνει μόλις τα 9,6 χιλιοστά, έτσι ακόμα και στην λειτουργία Tablet θα είναι ιδιαίτερα βολικό στο χέρι.

lenovo-yoga-book-uses-1-1024x577

Το Lenovo Yoga Tablet έρχεται με οθόνη 10,1 ιντσών Full HD, επεξεργαστή Intel Atom x5, 4GB RAM και 64GB επεκτάσιμο αποθηκευτικό χώρο με microSD για επιπλέον 128GB. Η συσκευή έρχεται επίσης με μία κάμερα στα 8MP πίσω και μία στα 2MP μπροστά, ενώ διαθέτει μια σχετικά μεγάλη μπαταρία 8500mAh.

lenovo-yoga-book-keyboardΤο πιο ενδιαφέρον όμως κομμάτι του Yoga Book, είναι αναμφισβήτητα το πληκτρολόγιο Halo. Αυτό το πληκτρολόγιο δεν είναι σαν τα συνηθισμένα, αφού ουσιαστικά είναι μια μεγάλη επιφάνεια αφής, όπου τα κουμπιά εμφανίζονται όταν τα χρειαζόμαστε και κάτω από αυτό βρίσκονται ειδικοί αισθητήρες πίεσης.

Χάρης λοιπόν στο Halo, εάν τοποθετήσετε ένα κανονικό σημειωματάριο πάνω σε αυτό και γράψετε, η συσκευή θα αναγνωρίσει αυτόματα και θα ψηφιοποιήσει όλα όσα έχετε σχεδιάσει ή γράψει. Φυσικά, αν δεν χρειάζεστε ένα φυσικό αντίγραφο των σημειώσεών σας, μπορείτε απλά να γράψετε ή να σχεδιάσετε απευθείας πάνω στο πληκτρολόγιο, με την πένα που περιλαμβάνεται στη συσκευασία.

Από πλευράς λογισμικού, η συσκευή θα κυκλοφορήσει σε Windows 10 και Android 6.0 εκδόσεις. Η τιμή του Lenovo Yoga Book θα ξεκινήσει στα €599 για την έκδοση με τα Windows και στα €499 η έκδοση με Android. Επιπλέον θα υπάρξουν μοντέλα με 4G συνδεσιμότητα, τα οποία θα είναι λίγο πιο ακριβά.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ