Όπως έχετε δει, εδώ και αρκετές ημέρες έχουμε στα χέρια μας το Lenovo Phab 2, το οποίο μας παραχώρησε ο Γερμανός για τις ανάγκες του review. Η συσκευή έρχεται στα καταστήματα στα €799 και είναι το πρώτο κινητό με Google Project Tango.

To Lenovo Phab 2 Pro έρχεται με γιγαντιαία οθόνη 6.4 ιντσών, ανάλυσης QHD. Αυτό σημαίνει πως η πυκνότητα σε pixels είναι στα 459ppi, που είναι εξαιρετικά για τέτοιο μέγεθος οθόνης.

Στο εσωτερικό θα βρούμε τον Snapdragon 652, που είναι οκταπύρηνος. Οι 4 πυρήνες είναι Cortex-A72 χρονισμένοι στα 1.8GHz και άλλους 4 Cortex-A53 χρονισμένους στα 1.4GHz. Από μνήμη έχουμε 4GB RAM και 64GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμο με microSD μέχρι 256GB, αν θυσιάσουμε την μία από τις δύο θύρες SIM.

Στο κομμάτι της κάμερας έχουμε 16MP αισθητήρα, με αισθητήρες βάθους και κίνησης, από το Project Tango. Στην πρόσοψη έχουμε αισθητήρα 8MP, ενώ και οι δύο κάμερες τραβάνε βίντεο 1080p.

Στο κομμάτι της μπαταρίας έχουμε 4050mAh. Η συσκευή φυσικά διαθέτει σαρωτή δακτυλικών αποτυπωμάτων και τρέχει android 6.0 Marsmallow. Τέλος, ηχητικά έχουμε Dolby Atmos και Dolby Audio Capture 5.1.

Ας την δούμε όμως πιο αναλυτικά.

Project Tango

To high light της συσκευής είναι φυσικά το Project Tango. Έτσι η συσκευή έχει συνολικά 4 κάμερες στο πίσω μέρος. Έτσι έχουμε έναν αισθητήρα για αναγνώριση κίνησης, έναν αισθητήρα για αναγνώριση περιοχής, έναν αισθητήρα για αναγνώριση βάθους και φυσικά έναν αισθητήρα για τις φωτογραφίες και τα βίντεό μας. Τι μπορεί να προσφέρει το Project Tango;

To Project Tango, προσφέρει στον χρήστη την εμπειρία της επαυξημένης πραγματικότητας, στο μέγιστό της. Έτσι μπορούμε να παίξουμε παιχνίδια που προσαρμόζονται στον χώρο που βρισκόμαστε. Εκτός από αυτό όμως, υπάρχει πληθώρα εφαρμογών για μετρήσεις επιφανειών, δημιουργία κατόψεων από χώρους και γενικότερα εφαρμογές χρήσιμες σε μηχανικούς και διακοσμητές. Αρκετά χρήσιμες είναι και οι εφαρμογές που μπορούμε να τοποθετήσουμε έπιπλα ή συσκευές, ώστε να δούμε αν χωρούν στον χώρο μας και αν ταιριάζουν.

Μια πολύ θετική προσέγγιση είναι αυτή στην εκπαίδευση, αφού ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει ζώα στον χώρο, να δει το μέγεθός του σε σύγκριση με αντικείμενα ώστε να συγκρίνει και φυσικά να πάρει πληροφορίες για αυτά.

Βρήκαμε την υλοποίηση της πολύ καλή, καθώς είναι σε συνεργασία με την Google. Για όσους θέλουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία Project Tango, τότε αυτή η συσκευή είναι η καλύτερη επιλογή.

Εμφάνιση

Το Lenovo Phab 2 Pro είναι μια αρκετά εμφανίσιμη συσκευή με κατασκευή από αλουμίνιο. Παρ’όλα αυτά παραμένει τεράστια για τα σημερινά δεδομένα, πράγμα που αφαιρεί αρκετά από την ευχρηστία του. Τα bezels της συσκευή είναι σε καλά επίπεδα, όμως υπάρχει περιθώριο βελτίωσης. Το σίγουροι είναι πως θα χρειαστείτε και τα δύο χέρια σας για άνετη χρήση της συσκευής, εκτός και αν είστε ο Αντετοκούνμπο.

Συνεχίστε στην επόμενη σελίδα για να δείτε σχετικά με οθόνη, ήχο και κάμερα.

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ