Η Google αναφέρει σε επιστολή της στο email μας:

Τα προϊόντα μας στη Google έχουν ένα μοναδικό στόχο: να σας βοηθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο στις μικρές και στις μεγάλες στιγμές σας. Πιστεύουμε εδώ και καιρό ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να επιταχύνει τον τρόπο με τον οποίο θα πετύχουμε αυτόν μας το στόχο.

Από τις πρώτες μέρες του Google Search, η τεχνητή νοημοσύνη μάς βοήθησε στην κατανόηση της γλώσσας, καθιστώντας τα αποτελέσματα πιο χρήσιμα. Με την πάροδο του χρόνου, έχουμε ενισχύσει την επένδυσή μας στην τεχνητή νοημοσύνη και πλέον μπορούμε να κατανοήσουμε τις πληροφορίες στις πολλές διαφορετικές μορφές της — από την κατανόηση της γλώσσας, μέχρι την κατανόηση της εικόνας, του βίντεο – ακόμη και την κατανόηση του πραγματικού κόσμου.

Σήμερα, μοιραζόμαστε νέους τρόπους με τους οποίους εφαρμόζουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει στην τεχνητή νοημοσύνη, κάνοντας την εξερεύνηση της πληροφορίας ακόμα πιο φυσική και απλή.

Οι κάμερες έχουν μετατραπεί σε έναν ισχυρό εργαλείο που βοηθά να εξερευνήσετε και να κατανοήσετε τον κόσμο γύρω σας. Στην πραγματικότητα, το Google Lens χρησιμοποιείται πλέον περισσότερες από 10 δισεκατομμύρια φορές το μήνα, καθώς οι άνθρωποι αναζητούν αυτό που βλέπουν, χρησιμοποιώντας την κάμερα ή τις φωτογραφίες τους.

Με το Lens, θέλουμε να σας συνδέσουμε με τις πληροφορίες όλου του κόσμου, χρησιμοποιώντας μόνο μια εικόνα τη φορά. Ήδη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lens για να πραγματοποιήσετε αναζήτηση από την κάμερα ή τις φωτογραφίες σας, απευθείας από την επιλογή αναζήτησης. Ολοένα, προχωράμε σε μια σημαντική ενημέρωση για να σας βοηθήσουμε να αναζητήσετε και ό,τι υπάρχει στην οθόνη του κινητού σας.

Τους επόμενους μήνες θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Lens για να πραγματοποιήσετε «αναζήτηση οθόνης» στο Android. Με αυτήν την τεχνολογία, μπορείτε να αναζητήσετε όποια εικόνα ή όποιο βίντεο βλέπετε στις ιστοσελίδες και στις εφαρμογές που γνωρίζετε και αγαπάτε, όπως στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων και βίντεο — χωρίς να χρειάζεται να βγείτε από το περιβάλλον της εφαρμογής και να διακόψετε την εμπειρία σας.

Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε ότι ένας φίλος σας, σας στέλνει ένα μήνυμα που περιέχει ένα  βίντεο το οποίο τον δείχνει να εξερευνά το Παρίσι. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με ένα μνημείο που εντοπίζετε στο παρασκήνιο, μπορείτε απλώς να πατήσετε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας ή το κουμπί της αρχικής οθόνης στο Android κινητό σας (το οποίο με τον τρόπο αυτό ενεργοποιεί το Google Assistant) και, στη συνέχεια, να πατήσετε στην «οθόνη αναζήτησης». Έτσι, το Lens αναγνωρίζει το μνημείο ως Palais du Luxembourg — και μπορείτε να κλικάρετε για να μάθετε περισσότερα.

 Ή ίσως παρατηρήσετε μια ενδιαφέρουσα καρέκλα στο βίντεο του φίλου σας και θέλετε να βρείτε πού μπορείτε να την αγοράσετε ή να εντοπίσετε άλλες καρέκλες που μοιάζουν με αυτήν. Απλώς, πατήστε παρατεταμένα το κουμπί λειτουργίας ή το κουμπί της αρχικής οθόνης στο κινητό  σας (το οποίο ενεργοποιεί το Google Assistant) και, στη συνέχεια, πατήστε στην “οθόνη αναζήτησης” για να δείτε τις διαθέσιμες επιλογές.

Mix and match τρόποι αναζήτησης

Με τη λειτουργία  πολλαπλής αναζήτησης μπορείτε να πραγματοποιήσετε αναζήτηση με μια εικόνα και ένα κείμενο ταυτόχρονα — ανοίγοντας έτσι νέους τρόπους να εκφραστείτε. Σήμερα, η πολλαπλή αναζήτηση είναι διαθέσιμη παγκοσμίως σε κινητά, σε όλες τις γλώσσες και σε όλες τις χώρες όπου το Lens είναι διαθέσιμο.

Πρόσφατα εξελίξαμε ακόμη περισσότερο τη λειτουργία πολλαπλής αναζήτησης, προσθέτοντας τη δυνατότητα τοπικής αναζήτησης. Μπορείτε να τραβήξετε μια φωτογραφία και να προσθέσετε στην αναζήτησή σας τις λέξεις  “κοντά μου” για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε, είτε θέλετε να υποστηρίξετε τις επιχειρήσεις της γειτονιάς σας, είτε απλώς θέλετε να βρείτε κάτι κοντά σας, κερδίζοντας χρόνο. Αυτή τη στιγμή η συγκεκριμένη λειτουργία είναι διαθέσιμη στα αγγλικά, στις ΗΠΑ, ενώ τους επόμενους μήνες θα επεκταθεί παγκοσμίως.

Επίσης, μερικές φορές, μπορεί να πραγματοποιείτε ήδη μια αναζήτηση και να βρείτε κάτι που θα τραβήξει το βλέμμα σας και θα σας εμπνεύσει. Τους επόμενους μήνες θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πολλαπλής αναζήτησης παγκοσμίως, για οποιαδήποτε εικόνα βλέπετε στη σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης του κινητού σας.

Για παράδειγμα, μπορεί να ψάχνετε «μοντέρνες ιδέες για το καθιστικό» και να δείτε ένα τραπεζάκι σαλονιού που σας αρέσει, το οποίο όμως θα προτιμούσατε να βρείτε σε διαφορετικό σχήμα, όπως ορθογώνιο αντί για στρογγυλό. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πολλαπλή αναζήτηση και να προσθέσετε τη λέξη “ορθογώνιο” για να βρείτε το συγκεκριμένο στυλ και σχήμα που ψάχνετε.

Δημιουργούμε εμπειρίες αναζήτησης που είναι πιο απλές και πιο οπτικοποιημένες από ποτέ, αλλά έχουμε αγγίξει μόνο την επιφάνεια των πιθανών δυνατοτήτων. Σήμερα, με το Lens, αν μπορείς να το δεις, μπορείς και να το ψάξεις. Στο μέλλον, με τη βοήθεια της AI, οι δυνατότητες θα είναι άπειρες.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.