Ο Brave υποτίθεται ότι είναι πιο ασφαλής από τον κλασικό Chrome και δίνει βάση στην προστασία των ιδιωτικών δεδομένων των χρηστών. Επίσης, έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει cryptocurrency στους χρήστες μέσω ενός referral προγράμματος, ανάλογα με το πόσοι κατεβάζουν τον browser.

Όλα καλά λες μέχρι εδώ, για όσους το πιστεύουν, αλλά πρόσφατα έπιασαν στα πράσα τον Brave να χρησιμοποιεί το δικό του referral code στα links των ιστοσελίδων ανταλλαγής cryptocurrency.

Ο @Cryptonator1337 δημοσίευσε στο Twitter πως μόλις μπήκε στη σελίδα “binance[.]us” διαπίστωσε ότι μετά το URL της σελίδας υπήρχε ένα referral code που προφανώς δεν ήταν δικό του. Σύμφωνα με το Android Police, η Brave Software παίρνει 20% bonus για κάθε λογαριασμό που δημιουργείται με το referral code της.

https://twitter.com/cryptonator1337/status/1269201480105578496

Στην πορεία, έγινε γνωστό ότι η Brave Software χρησιμοποιεί το ίδιο κόλπο σε πολλές σελίδες του είδους. Επίσης, ο co-founder και CEO, Brendan Eich, παραδέχτηκε στο Twitter πως όντως το referral code που βγαίνει στα links είναι της εταιρείας του.

Εγώ θα πω ότι αν οι σελίδες αυτές δεν έχουν πρόβλημα που η Brave Software χρησιμοποιεί τα προγράμματα τους με τέτοιο τρόπο, τότε όλα είναι μία χαρά. Αλλά, ήταν τελείως λάθος η τακτική του να μην ενημερώνει τους χρήστες γι’ αυτό.

Anyway, η εταιρεία θα προσθέσει ρύθμιση στον Brave browser για την απενεργοποίηση της προσθήκης του referral code. Μάλλον, θα είναι διαθέσιμη από την επόμενη stable έκδοση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.