Το LED Light Flicker Meter αποτελεί μια εφαρμογή η οποία σου δίνει τη δυνατότητα να ανιχνεύσεις αν μια λάμπα στο δωμάτιό σου τρεμοπαίζει. Στην ουσία πρόκειται για μια εφαρμογή που μετρά το flickering των φώτων που συμβαίνει τόσο γρήγορα και δεν μπορούμε να το αντιληφθούμε με γυμνό μάτι. Σου επιτρέπει να πάρεις μια γενική ιδέα για το ποιες λάμπες θα ήταν καλό να αντικαταστήσεις.

led bulb

Από την περιγραφή της εφαρμογής:

Έχετε βιώσει καταπόνηση των ματιών, πονοκέφαλο, ημικρανία ή άλλα συμπτώματα από την έκθεση σε φώτα που τρεμοπαίζουν; Χρησιμοποιήστε αυτήν την εφαρμογή για να μετρήσετε ποια φώτα τρεμοπαίζουν και πόσο και ποια φώτα δεν τρεμοπαίζουν!

Αυτή η εφαρμογή μετρά το τρεμόπαιγμα των φώτων που τρεμοπαίζουν/αναβοσβήνουν τόσο γρήγορα, ώστε συνήθως δεν μπορούμε να το δούμε με τα μάτια μας. Ωστόσο, μπορεί να μας επηρεάσει αρνητικά – η καταπόνηση των ματιών, οι πονοκέφαλοι, οι ημικρανίες και ακόμη και οι κρίσεις επιληψίας αναφέρονται ως συνέπειες των φώτων που τρεμοπαίζουν. Με αυτήν την εφαρμογή μπορείτε να μετρήσετε εάν οι λαμπτήρες LED, οι λαμπτήρες LED ή τα φώτα σωλήνων φθορισμού τρεμοπαίζουν και πόσο.

Πώς να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή;
Τοποθετήστε το τηλέφωνο σε θέση έτσι ώστε η κάμερα να βλέπει σε μια επιφάνεια, όπως ένα λευκό χαρτί, έναν τοίχο ή ένα πάτωμα ομοιόμορφου χρώματος, που φωτίζεται από την πηγή φωτός από την οποία θέλετε να μετρήσετε το τρεμόπαιγμα. Είναι πολύ σημαντικό να αφήνετε το τηλέφωνο ακίνητο κατά τη διάρκεια των μετρήσεων, καθώς η κίνηση μπορεί να προκαλέσει τη μέτρηση του μετρητή μιας πολύ υψηλής τιμής τρεμοπαίσματος.

Τι είναι το Ποσοστό Τρεμοπαίγματος;
Το ποσοστό τρεμοπαίσματος είναι η εκτίμηση των εφαρμογών της διαφοράς μεταξύ της μέγιστης και της ελάχιστης απόδοσης φωτός από μια πηγή φωτός. Μια τιμή μέτρησης τρεμούλιασμα 25% σημαίνει ότι το ελάχιστο φως κυμαίνεται μεταξύ 75% και 100% απόδοσης φωτός. Ένα φως που σβήνει τελείως σε κάθε κύκλο θα έχει μέτρηση τρεμοπαίζει σχεδόν 100%. Ένα φως που δεν διαφέρει στην απόδοση φωτός θα έχει μέτρηση τρεμούλιασμα σχεδόν 0%.

Πόσο ακριβείς είναι οι μετρήσεις;
Όσο το τηλέφωνο κατά τη διάρκεια των μετρήσεων παραμένει ακίνητο, χωρίς κινήσεις και κατευθύνεται προς μια ομαλή επιφάνεια, η ακρίβεια φαίνεται να είναι εντός συν/πλην πέντε ποσοστιαίων μονάδων υπό κανονικές συνθήκες στις περισσότερες συσκευές.

Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για Android smartphones όπως και για iPhone συσκευές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.