Όταν η Apple ανακοίνωσε το iOS 9, η εταιρεία ανέφερε ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα είναι συμβατό με μια αρκετά μεγάλη λίστα παλιότερων συσκευών της. Πράγματι, η ενημέρωση έγινε διαθέσιμη για όλα τα iPhones, iPads, iPods με Apple A5 επεξεργαστή και πάνω, δηλαδή κάθε συσκευή της Apple από το 2011 και μετά.

iphone4sios70

Μετά την αναβάθμιση ωστόσο, ένας μεγάλος αριθμός χρηστών έκανε παράπονα σε διάφορα φόρουμ υποστήριξης, αφού η νέα έκδοση έριξε τις επιδόσεις στις συσκευές τους. Ακόμα και χρήστες με iPhone 6s Plus είχαν κάποια προβλήματα, αλλά φαίνεται ότι διορθώθηκαν με το iOS 9.1 και το iOS 9.2. Ωστόσο, πολλοί χρήστες του iPhone 4s εξακολουθούν να αναφέρουν ότι το κινητό τους τώρα λειτουργεί χειρότερα από ότι πριν.

Η πτώση στην απόδοση οδήγησε έναν χρήστη με όνομα Chaim Lerman και περισσότερα από εκατό άλλα άτομα να κάνουν μια συλλογική αγωγή κατά της Apple στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης. Οι ενάγοντες ισχυρίζεται ότι μετά την ενημέρωση, τα iPhones τους είναι πιο αργά, δεν λειτουργούν πλέον κανονικά και οι χρήστες αισθάνονται αναγκασμένοι να “ξοδέψουν  εκατοντάδες δολάρια για να αγοράσουν ένα νέο τηλέφωνο”.

Η καταγγελία συνεχίζει να απαριθμεί διάφορα αποσπάσματα του μάρκετινγκ της Apple, που όλα ισχυρίζονται ότι το iOS 9 είναι ταχύτερο, ομαλότερο και ανταποκρίνεται καλύτερα. Σύμφωνα με τους ενάγοντες, αυτό είναι μια δόλια πρακτική, καθώς οι δηλώσεις αυτές δεν ήταν αλήθεια στην εμπειρία τους. Υποστηρίζει επίσης ότι η Apple έχει επίγνωση ότι η απόδοση μειώνεται με το iOS 9, αλλά σκόπιμα επέλεξε να μην ενημερώσει τους χρήστες της και φυσικά, δεν υπάρχει η δυνατότητα να πάνε σε μια παλαιότερη και πιο σταθερή έκδοση του iOS.

Με την μήνυση αυτή ζητάνε τώρα αποζημίωση 5.000.000 δολαρίων και μια δικαστική απόφαση που θα απαιτήσει στην Apple να διορθώσει τις διαφημίσεις της. Η Apple δεν έχει δώσει ακόμα κάποια απάντηση σχετικά με το θέμα.

Πηγή | Via

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Γνωστος μου, χρηστης Iphone 4. Περασε το IOS 9. Χειροτερα δε γινοταν. Ειναι οπως περιγραφεται στο αρθρο. Εκανε επαναφορα σε παλαιοτερη εκδοση του IOS. Πιθανον σ αυτη που ειχε πριν αναβαθμιση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.