Δεν είναι μυστικό πως η Apple δεν αρέσκεται στο να επισκευάζουν οι χρήστες τις συσκευές τους με υλικά τρίτων κατασκευαστών. Με δεδομένο πως τα ανταλλακτικά τις Apple είναι ιδιαίτερα ακριβά, οι κάτοχοι συσκευών που έχουν παρουσιάσει πρόβλημα, προτιμούν να αγοράσουν hardware τρίτων για την επισκευή του. Αυτά τα άτομα θα βρεθούν μπροστά σε μια δυσάρεστη έκπληξη αν αναβαθμίσουν στην επόμενη έκδοση του iOS, αφού οι συσκευή τους θα βγάλει Error 53 και θα brickάρει, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί και ο χρήστης να μην μπορεί να πάρει από μέσα τα αρχεία του.

broken iphone ios

Στην παρούσα φάση, οι συσκευές με Error 53 δεν επιδέχονται ανάκτηση των δεδομένων, ενώ οι χρήστες δεν θα λαμβάνουν προειδοποίηση για τις συνέπειες μετά την αναβάθμιση. Αν η τελική έκδοση δεν αλλάξει, θα δούμε πολλά iPhones να αφήνουν την τελευταία τους πνοή, αφού η νέα έκδοση θα κάνει scan το hardware και αν βρίσκει hardware τρίτων, θα βγάζει την συσκευή εκτός λειτουργίας. Μέχρι στιγμής τα παράπονα για αυτό το θέμα, πέφτουν το κενό, αλλά ελπίζουμε κάποιος να ακούσει και να αλλάξει το λειτουργικό.

Το σίγουρο είναι πως αν η Apple προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, θα εκνευρίσει πολύ κόσμο και θα χάσει αρκετούς από τους φανατικούς της. Πως σας φαίνεται αυτή κίνηση της Apple; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια!

Update: Οι συσκευές που επηρεάζονται φαίνεται πως είναι αυτές με αλλαγμένο το Touch ID. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την απάντηση της Apple πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

“We take customer security very seriously and Error 53 is the result of security checks designed to protect our customers. iOS checks that the Touch ID sensor in your iPhone or iPad correctly matches your device’s other components. If iOS finds a mismatch, the check fails and Touch ID, including for Apple Pay use, is disabled. This security measure is necessary to protect your device and prevent a fraudulent Touch ID sensor from being used. If a customer encounters Error 53, we encourage them to contact Apple Support.”, δήλωσε η Apple στο TheVerge.

Πηγή

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.