Όχι, δεν κάνουμε πλάκα. Ένα πρόγραμμα που αποθηκεύει και διαχειρίζεται κωδικούς δεν θέλει κωδικό ασφαλείας για να μπεις στο vault με τους κωδικούς που έχεις αποθηκεύσει σε αυτό. Ζήτω το LastPass.

Συνήθως, τα προγράμματα διαχείρισης κωδικών έχουν ένα master password, έναν κύριο κωδικό, που πρέπει να πληκτρολογείς να να μπεις στους φακέλους που περιέχουν τους κωδικούς σου.

Στην ουσία, ένα τέτοιο πρόγραμμα σε βοηθάει να έχεις διαφορετικό κωδικό για κάθε υπηρεσία που χρησιμοποιείς και να πρέπει να θυμάσαι μόνο ένα password. Τώρα, το LastPass σου λέει ότι δεν χρειάζεται να θυμάσαι τίποτα.

Πλέον, μπορείς να πιστοποιείς την ταυτότητα σου μέσω της εφαρμογής του προγράμματος διαχείρισης κωδικών για κινητά, χρησιμοποιώντας μεθόδους όπως η αναγνώριση προσώπου, το δαχτυλικό αποτύπωμα, και άλλες.

Το LastPass το χαρακτηρίζει αυτό ως passwordless χρήση, αλλά το master password συνεχίζει να υπάρχει και σε κάποιες περιπτώσεις η εισαγωγή του είναι απαραίτητη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.