Ο διάσημος αναλυτής των εφοδιαστικών αλυσίδων, Ming-Chi Kuo, λέει πως η Apple δεν είναι και τόσο αισιόδοξη για τις αποστολές iPhone για το 2024. Οι προβλέψεις της εταιρίας είναι τόσο απαισιόδοξες, που οι παραγγελίες της για τα εξαρτήματα των συσκευών της έχουν μειωθεί κατά 15%. Σύμφωνα με τον Kuo, η Apple θα δει μείωση στις πωλήσεις της, της τάξεως του 10-15% για τα iPhone 15, αλλά και για την σειρά iPhone 16, σε σχέση με το 2023.

Η Apple είναι αντιμέτωπη με μεγάλη πτώση πωλήσεων στην Κίνα, με τις εβδομαδιαίες αποστολές συσκευών να έχουν μειωθεί κατά 30-40% σε σχέση με πέρσι. Σύμφωνα με τον Kuo, αυτό συμβαίνει γιατί οι χρήστες που μπορούν να διαθέσουν τόσα χρήματα, κοιτάνε για λύσεις με αναδιπλούμενο σχεδιασμό και λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης. Δύο τομείς που η Apple δεν διαθέτει προτάσεις.

Με βάση την ανάλυση του Kuo, η Apple δεν σχεδιάζει κάποια κίνηση για την ενσωμάτωση λειτουργικών τεχνητής νοημοσύνης πριν το 2025. Αυτό από μόνο του είναι ικανό να μειώσει ακόμα περισσότερο την δυναμική της εταιρίας στις αγορές.

Με την Samsung να προσφέρει ήδη υλοποιήσεις με τεχνητή νοημοσύνη και την Google να φέρνει όλο και περισσότερες λειτουργίες στους χρήστες του Android, η Apple φαίνεται να μένει πίσω σε αυτό τον τομέα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.