Οι τεχνολογίες αιχμής της Huawei έκαναν το ντεμπούτο τους στην Κεντρική Τηλεόραση της Κίνας (CCTV) στις 31 Ιανουαρίου. Στo “The Road to Building a Strong Brand”, ενός ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει την εταιρεία και αναδεικνύει τις ανακαλύψεις της σε διάφορους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των δορυφορικών μηνυμάτων Beidou, του γυαλιού Kunlun, του XMAGE, και του Hongmeng OS aka HarmonyOS.

Η σειρά Mate 50, η οποία διαθέτει το “άθραυστο” γυαλί Kunlun της Huawei, αναδείχθηκε επίσης στο ντοκιμαντέρ. Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή, Yu Chengdong, και τον αντιπρόεδρο της σειράς προϊόντων smartphone της εταιρείας, Li Xiaolong, η ανάπτυξη του γυαλιού διήρκεσε τέσσερα χρόνια, ξεπερνώντας πολλές προκλήσεις στην πορεία.

Το γυαλί Kunlun είναι εμπνευσμένο από την ισχυρή και ανθεκτική δομή του οπλισμένου σκυροδέματος και κατασκευάζεται μέσω μιας αυστηρής διαδικασίας, η οποία περιλαμβάνει 24 ώρες ανάπτυξης κρυστάλλων, 108 διεργασίες, και μια διαδικασία τήξης 1600 βαθμών. Το γυαλί περιέχει δισεκατομμύρια νανοκρυστάλλους υψηλής αντοχής, καθιστώντας το εξαιρετικά ανθεκτικό στα χτυπήματα και ικανό να αντέξει πτώσεις 10 φορές καλύτερα από άλλα γυαλιά smartphone.

Εκτός από το γυαλί Kunlun, η σειρά Huawei Mate 50 είναι επίσης τα πρώτα smartphones που υποστηρίζουν το σύστημα μηνυμάτων Beidou. Η ανάπτυξη αυτής της νέας τεχνολογίας ολοκληρώθηκε από την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης δορυφορικών μηνυμάτων της κινέζικης εταιρείας, της οποίας ο μέσος όρος ηλικίας είναι κάτω των 30 ετών.

Ο Yu Chengdong αναφέρθηκε στο ταξίδι επιτυχίας της Huawei λέγοντας ότι πριν από δέκα χρόνια, οι δυσκολίες που αντιμετώπιζαν ήταν ότι κανείς δεν αναγνώριζε ή δεν γνώριζε το εμπορικό σήμα της Huawei. Όμως, σήμερα, έχουν αναπτύξει πολλές βασικές τεχνολογίες και δυνατότητες. Τόνισε ότι, αν και η καινοτομία έχει κόστος, η Huawei θα συνεχίσει να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, να ξεπερνά τις προκλήσεις και να οδηγεί τον κλάδο προς το μέλλον.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.