Ηγετικά στελέχη στον τομέα της έρευνας και την ανάπτυξης όσον αφορά την AI, για ακόμη μια φορά προειδοποιούν σε δραματικό τόνο για τους κινδύνους της AI. Πιο συγκεκριμένα, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, το Κέντρο για την Ασφάλεια της τεχνητής νοημοσύνης στον Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ, σε επιστολή του επισημαίνει ότι η AI θέτει κινδύνους αφανισμού και ως εκ τούτου καλεί σε ένα εποικοδομητικό διάλογο σχετικά με τη νομοθετική ρύθμιση αυτής.

Μεταξύ αυτών που υπογράφουν την επιστολή είναι ο CEO της OpenAI Sam Altman, ο επικεφαλής του τμήματος DeepMind της Google, Demis Hassabis, ο CEO της Quora Adam D’Angelo και ο CTO της Micρosoft Kevin Scott. Δεν είναι η πρώτη φορά που ηγετικά στελέχη μιλούν για τους κινδύνους της AI, είναι ωστόσο η πρώτη φορά που σε αυτές τις εκκλήσεις λαμβάνουν μέρος στελέχη σαν τον Altman.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Μάρτιο, ο Elon Musk και ο Steve Wosniak, μαζί με επιστήμονες και ακαδημαϊκούς ζητούσαν να σταματήσει για έξι μήνες η ανάπτυξη προϊόντων σαν το GPT-4 της OpenAI. Ο ίδιος ο Musk δήλωσε ότι η AI έχει την προοπτική να καταστρέψει τον πολιτισμό.

Αλλά και ο ίδιος ο CEO της Microsoft συμφωνεί, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να θεσπιστούν άμεσα κανόνες που θα διέπουν τη λειτουργία της, καθώς οι αρνητικές συνέπειες είναι περισσότερες από τις θετικές.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.