Όσο χρονικό διάστημα υπάρχουν τα κινητά τηλέφωνα οι άνθρωποι τα βάζουν στο ρύζι σε περίπτωση που βραχούν. Είναι κάτι που ακούσαμε, μάθαμε και το κάνουμε. Από που όμως προέκυψε κάτι τέτοιο; Σύμφωνα με το howtogeek, ένα post του Lifehacker το μακρινό 2007, ήταν εκείνο το οποίο  έκανε περισσότερο γνωστό το trick με το ρύζι. Βασικά, υπάρχει πριν από τα smartphones.

 

 

Ωστόσο, το howtogeek επισημαίνει ότι δεν κάνει απολύτως τίποτα. Μπορεί το ρύζι να έχεις κάποιες ιδιότητες απορρόφησης της υγρασίας, αλλά είναι πολύ μικρές. Και δεν διορθώνει το βασικότερο πρόβλημα, που είναι η υγρασία εντός του smartphone.

Αν το νερό δεν έχει εισχωρήσει σε σημαντικό βαθμό και το αφήσεις απλά να στεγνώσει, θα το σώσεις. Οι άνθρωποι συχνά πιστεύουν ότι είναι το ρύζι το οποίο μάζεψε το νερό, όταν στη πράξη περισσότερο ευθύνεται το γεγονός ότι το άφησαν απλά να στεγνώσει.

Σε γενικές γραμμές αυτό που έχεις να κάνεις σε ατυχήματα με το νερό, είναι να το απενεργοποιήσεις και να αφαιρέσεις άμεσα όσα εξαρτήματα αφαιρούνται, όπως μπαταρία ή SIM tray και να το αφήσεις να στεγνώσει. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πεπιεσμένο αέρα για να διώξεις το νερό από τις θύρες αν και κάτι τέτοιο δεν θα κάνει κάτι για το νερό που βρίσκεται εντός της συσκευής. Εκεί θα πρέπει να το ανοίξεις και να το περάσεις με ισοπροπυλική αλκοόλη 90%+ ή να το τοποθετήσεις μπροστά από έναν ανεμιστήρα.

Ο πιο εύκολος τρόπος να κατεβάσεις τα stock wallpapers οποιουδήποτε Android smartphone

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.