Εκατοντάδες ύποπτοι πειρατές τηλεοπτικών σειρών θα έρθουν αντιμέτωποι με ραβασάκια από τις αρχές της Βρετανίας για παράνομη θέαση σειρών και ταινιών, μέσω του γνωστού σε όλους μας Kodi media player. Η επιστολή που θα τους παραδοθεί θα αναφέρει ότι εμπλέκονται σε παράνομες ενέργειες, τους καλεί να σταματήσουν, ειδάλλως θα έχουν προβλήματα με τις αρχές.

Kodi

Περισσότερα από 7.000 ραβασάκια θα αποσταλούν αυτή την εβδομάδα σε υπόπτους χρήστες της εν λόγω τεχνολογίας streaming, σαν τα kodi boxes, όπως αναφέρει συγκεκριμένα η Chronicle Live. Όσοι αγνοήσουν τις επιστολές, βρίσκονται αντιμέτωποι με ποινές φυλάκισης ως πέντε χρόνια.

Τα Kodi boxes, είναι νόμιμες συσκευές, συνήθως tv boxes στα οποία εγκαθίστανται το Kodi media player. Η παράνομη πλευρά της υπόθεσης, είναι τα διάφορα add-ons που υπάρχουν για το Kodi και τα οποία σου δίνουν πρόσβαση σε πλήθος περιεχομένου, όπως για παράδειγμα σε σειρές, ταινίες, μουσική, ποδόσφαιρο κ.α. Μόνο στη Βρετανία, υπάρχουν εκατοντάδες περιπτώσεις πωλητών οι οποίοι ήρθαν αντιμέτωποι με τις αρχές επειδή ακριβώς πουλούσαν tv boxes, προεγκατεστημένα με add ons για το Kodi.

Το τελευταίο αυτό και πιο πρόσφατο μέτρο του Cyber Crime Unit του  Lancashire, εντάσσεται στην ευρύτερη προσπάθεια καταπολέμησης της πειρατείας σε εθνικό επίπεδο. Οι επιστολές λειτουργούν ως προειδοποίηση προς τους χρήστες αυτών των μέσων οικιακής ψυχαγωγίας. Παρεμπιπτόντως, Kodi χωρίς VPN είναι έγκλημα!

To Kodi (προηγουμένως γνωστό ως XBMC) είναι ένας δωρεάν και open source media player που έχει αναπτυχθεί από την XBMC Foundation και βρίσκεται στο σαλόνι και τον ηλεκτρονικό υπολογιστή εκατοντάδων χρηστών για θέαση περιεχομένου, λόγω των πλήθος των add ons που υπάρχουν.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.