Μια και μόνο μικρή συσκευή είναι υπεύθυνη για denial-of-service (DoS) επιθέσεις στους χρήστες iPhone. Και μέχρι τη στιγμή που γράφεται το εν λόγω άρθρο, ο μόνος σίγουρος τρόπος να προστατευθείς είναι να απενεργοποιήσεις το Bluetooth της συσκευής σου σε δημόσια μέρη.

Ο ερευνητής ασφαλείας Jeroen van der Ham αναφέρει ότι τις προάλλες βρισκόταν μέσα σε ένα τρένο όταν το iPhone του ξεκινούσε τις επανεκκινήσεις. Ωστόσο δεν ήταν ο μόνος, καθώς και οι συσκευές διάφορων άλλων χρηστών εμφάνισαν την εν λόγω συμπεριφορά.

Η ιστοσελίδα ArsTechica εξηγεί ότι αυτού του είδους οι επιθέσεις ήταν εφικτές προηγουμένως και μπορούσαν να σου κρασάρουν το iPhone σου, αλλά απαιτούσαν ειδικό εξοπλισμό και γνώσεις. Πλέον με μια συσκευή των 200 δολαρίων, που ονομάζεται Flipeer Zero, οποιοσδήποτε με λίγη γνώση hacking συχνοτήτων μπορεί να επιτελέσει αυτές τις επιθέσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιθέσεις στοχεύουν iOS 17 συσκευές, επομένως όσοι βρίσκονται σε iOS 16 δεν επηρεάζονται. Προς το παρόν, ο μόνος τρόπος προστασίας είναι μέσω της απενεργοποίησης του Bluetooth σε δημόσια μέρη.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.