Ο Google Chrome παρουσίασε μια νέα λειτουργία βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας για Android την περασμένη εβδομάδα, επιτρέποντάς το κλείδωμα καρτελών στο incognito mode με δακτυλικό αποτύπωμα. Τώρα, προσθέτει βιομετρικές λειτουργίες ασφαλείας και στην desktop έκδοση του browser.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι ο Password Manager του Chrome για PC υποστηρίζει πλέον τις συσκευές βιομετρικού ελέγχου ταυτότητας του υπολογιστή. Πιο συγκεκριμένα, ο χρήστης μπορεί να σαρώσει το δακτυλικό του αποτύπωμα ή το πρόσωπό του για να αποκαλύψει, να αντιγράψει, ή να επεξεργαστεί τα διαπιστευτήρια στο διαχειριστή κωδικών, όπως και στον Chrome για Android.

Google Chrome PC fingerprint

Πολλοί υπολογιστές εκμεταλλεύονται ήδη τον έλεγχο ταυτότητας Windows Hello για την αποκάλυψη των διαπιστευτηρίων στη διαχείριση κωδικών πρόσβασης ενός προγράμματος περιήγησης, συμπεριλαμβανομένων του Google Chrome, του Edge, και άλλων. Όμως, η εγγενής υποστήριξη διαφέρει και είναι ευπρόσδεκτη όπως σχεδόν κάθε άλλο ενσωματωμένο χαρακτηριστικό.

Η εταιρεία προσθέτει ότι οι χρήστες του Chrome για PC μπορούν να χρησιμοποιούν βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας για να συμπληρώνουν φόρμες με τους αποθηκευμένους κωδικούς πρόσβασης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.