Πριν από λίγους μήνες, είχαμε την άφιξη της Klarna στην Ελληνική αγορά, η οποία όπως υπόσχεται έχει σαν σκοπό να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία των αγορών μας στον τομέα του Buy Now Pay Later, δηλαδή αγοράζεις τώρα και μπορείς να σπάσεις τις πληρωμές της παραγγελίας σου σε ως 3 άτοκες δόσεις, χωρίς καμιά προμήθεια.

klarna

Πράγματι, για τις ανάγκες αυτού του άρθρου πραγματοποιήσαμε μια αγορά ενός SSD και ενός στυλό, ίσα ίσα δηλαδή για να ανέβει η τιμή πάνω από 35 ευρώ από το site του Public.gr που μόλις πριν δυο μέρες πρόσθεσαν την εν λόγω δυνατότητα. Αμέσως με την ολοκλήρωση της αγοράς, δεσμεύεται η πρώτη δόση και το ποσό που απομένει πρέπει να πληρωθεί μέσα σε 60 ημέρες. 30 ημέρες μετά την πρώτη δόση, και άλλες 30 ημέρες μετά την δεύτερη δόση η τελευταία.

Το Buy Now Pay Later γνωρίζει μεγάλη άνθηση στο εξωτερικό και μόλις τώρα αρχίζει να κάνει την εμφάνισή του πιο έντονη στην Ελλάδα.  Μας έχει βολέψει πάρα πολύ, καθώς δεν εγκρίνουν καταναλωτικό δάνειο όπως παλιά και χωρίς να έχουμε μπει καμιά φορά στον Τειρεσία.

Φυσικά, η αγορά μέσω της Klarna πέρασε αμέσως χωρίς πρόβλημα. Βέβαια, στην ιστοσελίδα τους αναφέρουν ότι κάνουν έναν soft έλεγχο σε Τειρεσία και πως αν δεν πληρώνεις τις δόσεις αναλαμβάνουν οι εισπρακτικές και επιβαρύνεσαι με όλα τα έξοδα που κάνει η Klarna για να εισπράξει την απαίτησή της από εσένα. Ναι είναι δάνειο, η μια μορφή δανείου και αυτή, ωστόσο άτοκο και για ποσά που ξεκινούν από 35 ευρώ. Δηλαδή, εμείς κληθήκαμε να δώσουμε μόλις 11.75 ευρώ σήμερα και το υπόλοιπο ποσό σε δυο δόσεις.

Είσαι σίγουρος ότι χρειάζεσαι 5G στο κινητό;

Βέβαια, θέλει προσοχή και σύνεση, εύκολα βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού. Ωστόσο, είναι ένα εργαλείο, που σε βοηθά στην αποπληρωμή μιας οικιακής συσκευής, ή ενός smartphone, ενός laptop ή ενός desktop PC σε 3 άτοκες δόσεις σε όσους δεν έχουν πιστωτική και πληρώνουν με χρεωστική κάρτα. Και φυσικά, προσφέρει ασφάλεια, καθώς οποιοδήποτε πρόβλημα και αν αντιμετωπίζεις, έχουν support για να τους ρωτήσεις ό,τι θέλεις.

Το μόνο που θέλουμε, είναι επέκταση των διαθέσιμων καταστημάτων για αγορά μέσω Klarna, με το skroutz να λέγεται ότι ετοιμάζει μια αντίστοιχη, Buy Now Pay Later υπηρεσία. Επίσης, ζητάει ταυτοποίηση, με διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης, χωρίς να δέχεται ταυτότητα.

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Η Πειραιώς σου μετατρέπει αν έχεις πιστωτική κάθε συναλλαγή σε δόσεις. Μόνο με επιβάρυνση 30 λεπτά τη δόση.

  2. εδώ είναι όμως άτοκα τελείως, χωρίς προμήθειες. Ούτε 100 ευρώ δεν μας ενέκρινε η Πειραιώς. Στη Klarna πέρασε αμέσως.

  3. Είπαμε όσοι δεν έχουν πιστωτική εννοείται ότι όσοι έχουν πιστωτική έχουν ούτως ή άλλως δόσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.