Όπως κάθε μήνα η Google έκανε διαθέσιμα τα στατιστικά κατανομής των εκδόσεων του Android ! Σύμφωνα λοιπόν με την Google τo Android KitKat 4.4.x που ανακοινώθηκε τον Οκτώβριο του 2013 έφτασε στο 20.9% των συσκευών. Σε σχέση με τους 2 προηγούμενους μήνες υπήρξε αύξηση αφού ήταν στο ποσοστό των 17,9 % τον Ιούλιο και στα 13,6 τον Ιούνιο.

Latest-Android-distribution-stats-August-2014-KitKat-20

Έτσι λοιπόν, ως αποτέλεσμα της αύξησης του KitKat βλέπουμε πτώση στο 54,2% (από τα 56,5% ) σε όλες τις εκδόσεις του JellyBean όπου συνεχίζει να κατέχει το μεγαλύτερο ποσοστό της πίτας. Αντίστοιχα υπάρχει μείωση στις συσκευές με ICS στο 10,6% (0,8% διαφορά με τον Ιούλιο) και το Gingerbread στο 13,6% (0.1% αύξηση), αλλά και το Froyo που παραμένει να δίνει ζωή μόλις στο 0,7% των συσκευών. Οι υπόλοιπες εκδόσεις όπως το Honeycomb και το Éclair δεν συμπεριλαμβάνονται διότι έχουν ποσοστό κάτω του 0,1%!

Είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα μετά την κυκλοφορία του Android L (προς το παρών είναι σε Developer Preview για συγκεκριμένες Nexus συσκευές). Ας ελπίσουμε πως θα το δούμε να πιάνει άμεσα μεγάλα ποσοστά και να κάνει τους χρήστες χαρούμενους.

Πηγή | Via

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δημήτρη εγώ που έχω ελληνικό s4 mini γνωρίζεις πότε θα πάρω kitkat. Σε παρακαλώ πολύ απάντησε μου γρήγορα!

    • Πριν λίγες μέρες έγινε διαθέσιμο στην Αγγλία οπότε θα έρθει πολύ σύντομα και Ελλάδα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.