Η Huawei έχει εδώ και πολύ καιρό μπει στους χώρους της Qualcomm, της MediaTek και της Samsung, καθώς έχει ξεκινήσει δικό της τμήμα κατασκευής επεξεργαστών, που ως επί το πλείστον χρησιμοποιεί σε μερικά από τα smartphones της. Διάφορα chipsets της σειράς Kirin της Huawei βρίσκονται τοποθετημένα σε συσκευές όπως το Huawei P8 και το Huawei Ascend Mate7, τα οποία χρησιμοποιούν τον Kirin 930 και τον Kirin 925 αντίστοιχα.

huawei-kirin-1

Έχουμε ήδη ακούσει ότι η Huawei σχεδιάζει να κυκλοφορήσει τον Kirin 950, ενώ έχουμε ακούσει μερικά από τα πιθανά χαρακτηριστικά του. Σήμερα έχουμε μια αρκετά μεγάλη διαρροή που μας αποκαλύπτει σχεδόν τα πάντα για το επερχόμενο chipset της εταιρείας.

Φαίνεται λοιπόν πως ο Kirin 950 θα είναι οκταπύρηνος στα 64bit και θα αποτελείται από τέσσερις Cortex A53 και άλλους τέσσερις Cortex A72 πυρήνες, οι οποίοι θα μπορούν να χρονιστούν έως και στα 2.4GHz, ενώ η ARM Mali T880 θα αναλαμβάνει τα γραφικά.

Επιπλέον το chipset φαίνεται να έχει και έναν ειδικό συν-επεξεργαστή DSP, έναν Tensilica Hi-Fi 4 DSP, που πιθανότατα θα χαροποιήσει τους μουσικόφιλους. Ακόμη, ένας άλλος συν-επεξεργαστής, με όνομα i7, θα χρησιμοποιείται για την συνδεσιμότητα, την ασφάλεια και σαν sensor hub.

Ο Kirin 950 θα υποστηρίζει dual-channel LPDDR4 RAM, UFS 2.0 και eMMC 5.1 αποθηκευτικό χώρο, που είναι αρκετά θετικό καθώς όλα αυτά είναι τεχνολογίες τελευταίας γενιάς. Το chipstet θα υποστηρίζει επίσης αισθητήρες κάμερας έως και 42MP. Τέλος, φαίνεται να έχει Cat. 10 LTE συνδεσιμότητα, ενώ το USB 3.0 και το Bluetooth 4.2 είναι μέσα στα χαρακτηριστικά του.

Προς το παρών, δεν υπάρχουν πληροφορίες για το πότε θα αποκαλυφθεί ο νέος Kirin 950, αν και είναι ασφαλές να υποθέσουμε πως θα τον δούμε να κάνει εμφάνιση, μαζί με την επόμενη high-end συσκευή της Huawei.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ