Ερευνητές του Aerospace Science and Industry Corporation Second Institute της Κίνας πέτυχαν την πρώτη ασύρματη μετάδοση μέσω των επόμενης γενιάς 6G δικτύων.  Το 6G όπως χαρακτηρίζεται η έκτη γενιά των δικτύων κινητής τηλεφωνίας αποτελεί τον διάδοχο του 5G και υπόσχεται πιο αξιόπιστη και γρήγορη σύνδεση από οποιοδήποτε άλλη υπάρχουσα τεχνολογία.

Αν και τα 5G δίκτυα που κάνουν την εμφάνισή τους σε πλήθος χωρών προσφέρουν χαμηλό latency, τα 6G δίκτυα αναμένεται να μειώσουν ακόμη περισσότερο τον αριθμό αυτό, μέσω της αποτελεσματικής αξιοποίησης του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Τα δίκτυα 6G αναμένεται να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα σε εφαρμογές όπως virtual realiy, επικοινωνία μέσω ολογραμμάτων και τα λοιπά. Οι ερευνητές συγκεκριμένα χρησιμοποίησαν ειδική κεραία για να δημιουργήσουν τέσσερις διαφορετικά μοτίβα δέσμης στα 110Ghz. Κάτι τέτοιο τους επέτρεψε τη μεταφορά δεδομένων στα 100 gigabits ανά δευτερόλεπτο σε 10 GHz bandwidth.

Η τεχνολογία που χρησιμοποιήθηκε για την μεταφορά είναι γνωστή ως terahertz orbital angular momentum communication. Ο όρος Terahertz αναφέρεται στην επικοινωνία στο εύρος συχνοτήτων των 100Ghz του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος.

Όσο πιο μεγάλο το εύρος συχνοτήτων τόσο πιο γρήγορη η μεταφορά δεδομένων. Το άλλο σημαντικό επίτευγμα, είναι το orbital angular momentum (OAM) που χρησιμοποιήθηκε στη μεταφορά. Η εν λόγω τεχνολογία κωδικοποίησης επιτρέπει περισσότερη πληροφορία να μεταδίδεται την κάθε φορά.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.