Σε μια σημαντική εξέλιξη, η Wangshendongjian Technology, μια κινεζική εταιρεία τεχνολογίας, φέρεται να παραβίασε την κρυπτογράφηση της λειτουργίας ασύρματης ανταλλαγής αρχείων AirDrop της Apple. Αυτή η ανακάλυψη επέτρεψε στην εταιρεία να βοηθήσει την αστυνομία του Πεκίνου να εντοπίσει τους χρήστες που έστειλαν “ακατάλληλες πληροφορίες” μέσω AirDrop στο μετρό του Πεκίνου, όπως αποκάλυψε το Γραφείο Δικαιοσύνης της πόλης.

Η έρευνα, που ξεκίνησε μετά από καταγγελία, αποκάλυψε τους αριθμούς κινητών τηλεφώνων και τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των αποστολέων. Αν και η φύση των μηνυμάτων δεν διευκρινίστηκε, το AirDrop έχει συνδεθεί στο παρελθόν με τη διάδοση ενοχλητικών μηνυμάτων και ανώνυμων επικρίσεων της κινεζικής κυβέρνησης. Η Wangshendongjian Technology ξεπέρασε τις τεχνικές προκλήσεις της ανώνυμης ιχνηλασιμότητας μέσω του AirDrop, περιορίζοντας τη διάδοση ακατάλληλου περιεχομένου και πιθανών αρνητικών επιρροών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Γραφείου Δικαιοσύνης.

Η ευρέως χρησιμοποιούμενη ασύρματη λειτουργία ανταλλαγής αρχείων, η οποία περιορίζεται στις συσκευές της Apple, έχει χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν τόσο για θετικούς όσο και για αρνητικούς σκοπούς. Το 2022, κάτοικοι στην Κίνα φέρεται να χρησιμοποίησαν το AirDrop για να διαδώσουν φυλλάδια που απηχούσαν συνθήματα από μια σπάνια διαμαρτυρία κατά του Κινέζου ηγέτη Σι Τζινπίνγκ. Μετά από τέτοια περιστατικά, η Apple έλαβε μέτρα για να περιορίσει την κοινή χρήση του AirDrop στην Κίνα, και αργότερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτή η τελευταία αποκάλυψη εγείρει ανησυχίες σχετικά με την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια της δημοφιλούς λειτουργίας της Apple.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.