Πρόσφατα είδαμε τις τιμές των iPhone 8 (ή iPhone X) και η έκδοση των 512GB θα φτάσει τα $1199. Η συσκευή θα έρθει στην αγορά λίγο μετά το Galaxy Note 8, που στην αγορά των ΗΠΑ θα φτάσει στα $929 (Ναι τα έχουν φθηνότερα στις ΗΠΑ).Σύμφωνα με μια νέα έκθεση από τον αναλυτή της KGI Securities, Ming-Chi Kuo, η υψηλή τιμή του iPhone Χ οφείλεται στο γεγονός πως η Samsung δίνει την OLED οθόνη της συσκευής, σε πολύ ακριβή τιμή. Αυτά τα panels κοστίζουν τα διπλάσια χρήματά, σε σχέση με τα IPS LCD panels των iPhone 7 και 7s.

Για να καταλάβουμε την διαφορά, η Samsung ζητάει $120 με $130 για κάθε οθόνη, ενώ τα πιο απλά μοντέλα χρειάζονται $45 me $55 για κάθε LCD οθόνη. Αυτός είναι και ο λόγος που η Apple ψάχνει και για δεύτερο προμηθευτή οθονών, ώστε να δημιουργήσει ανταγωνισμό στους δύο προμηθευτές. Έτσι θα έχει σαν αποτέλεσμα να μειώσουν την τιμή των οθονών και αυτό το κόστος να μειωθεί για… την Apple.

Οι OLED οθόνες δεν υποστηρίζουν 3D Touch, καθώς δεν αντιδρούν στην πίεση όπως οι LCD οθόνες. Σύμφωνα με την KGI, η Apple σταμάτησε να προσπαθεί να ενσωματώσει το Touch ID κάτω από την οθόνη. Σύμφωνα με τους αναλυτές, η OLED οθόνη δεν βοηθάει στην ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος. Σαν αποτέλεσμα το iPhone X θα αντικαταστήσει το Touch ID με 3D αναγνώριση προσώπου, με χρήση της εμπρόσθιας κάμερας. Κρίνοντας από το Iris Scanner του Galaxy S8, το ξεκλείδωμα της συσκευής δεν θα είναι τόσο εύκολο.

Μόνο το επετειακό iPhone θα έχει OLED οθόνη, αυτή τη χρονιά, ενώ τα iPhone 7s και 7s Plus (ή iPhone 8 και 8 Plus, σύμφωνα με τελευταίες φήμες) θα έχουν IPS LCD οθόνες. Από το 2018 η Apple θα κάνει χρήση OLED οθονών σε όλα της τα smartphones.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.