Η Google λάνσαρε το 2022 την εφαρμογή Reading Mode για συσκευές Android. Αυτό το app συνδέεται με το λειτουργικό σύστημα και επιτρέπει στους χρήστες να αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο εμφανίζεται το κείμενο στην οθόνη, ώστε να βοηθά άτομα με προβλήματα όρασης να διαβάζουν πιο εύκολα μεγάλο σε έκταση περιεχόμενο. Επιπλέον, αυτό το app μετατρέπει κείμενο σε ομιλία επιτρέποντας στους χρήστες να ακούνε το περιεχόμενο που προβάλλεται στην οθόνη.

Στην έκδοση 1.1, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, η Google πρόσθεσε ένα νέο πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό. Πλέον, ακόμα και αν ο χρήστης μεταφερθεί σε άλλη εφαρμογή, το Reading Mode συνεχίζει να διαβάζει το επιλεγμένο περιεχόμενο, αρκεί να του έχει επιτραπεί να τρέχει στο παρασκήνιο και ο χρήστης να μην έχει τερματίσει τη διεργασία της εφαρμογής. Παλαιότερα, αν ο χρήστης έφευγε από την εφαρμογή που προβάλλει το περιεχόμενο, τότε το Reading Mode σταματούσε την ανάγνωση. Λίγο πολύ, αν κάποιος βάλει το app να του διαβάσει ένα άρθρο και το αφήσει να τρέχει στο παρασκήνιο, είναι σαν να ακούει κάποιο podcast.

Επιπλέον, με τη νεότερη έκδοση του app ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιεί το media player widget που εμφανίζεται στο panel τον ειδοποιήσεων και τη lock screen, όταν γίνεται ανάγνωση περιεχομένου και η εφαρμογή τρέχει στο παρασκήνιο. Το widget επιτρέπει την παύση και επανεκκίνηση της αναπαραγωγής του ήχου, την παράκαμψης φράσεων, την επανάληψη αναπαραγωγής προηγούμενων φράσεων, και άλλα.

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.