Ένας από τους λόγους που ήμασταν διστακτικοί στην αρχή να χρησιμοποιήσουμε το Keepass ήταν το γεγονός του φόβου που είχαμε για το τι θα συμβεί στη περίπτωση που χάσουμε το αρχείο database. Εν ολίγοις, πρόκειται για το κρυπτογραφημένο αρχείο, στο οποίο είναι αποθηκευμένα όλα τα passwords σου. Ωστόσο όμως, μια μικρή ρύθμιση σε απαλλάσσει από όλα και πραγματικά δεν θα χρειαστεί να ξαναδώσεις ούτε ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, μπορείς να ρυθμίσεις μια cloud υπηρεσία να σώζει το αρχείο της database και κάθε αλλαγή που πραγματοποιείται σε αυτό. Το αρχείο είναι μερικά kb επομένως όποια υπηρεσία και να επιλέξεις δεν θα χρειαστεί να πληρώσεις τίποτα, καθώς προσφέρουν έστω και ορισμένα GB δωρεάν χώρο. Εμείς δουλεύουμε με το OneDrive για το keepass, Φροντίσαμε να έχουμε σε χαρτί τα στοιχεία του outlook.com λογαριασμού μας, (password, recovery code), καθώς σε περιπτώσεις όπως format δεν θα μπορείς να συνδεθείς στο OneDrive αν το password δεν το γνωρίζεις και είναι αποθηκευμένο μόνο στο Keepass. Tο αρχείο είναι συγχρονισμένο στο cloud και έτσι έχουμε live τις αλλαγές σε οποιοδήποτε PC.

Αν σε ανησυχεί το θέμα ότι το αρχείο της database είναι online, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι είναι κρυπτογραφημένο. Τέλος, το Keepass έχει πολλά unofficial ports για Android, οπότε θα κάνεις και εκεί δουλειά. Πραγματικά, δεν βρίσκω το λόγο να πληρώνουμε κάθε μήνα συνδρομές. Είναι ακόμη μια και σε αυτές τις δύσκολες εποχές κάθε ευρώ που γλιτώνεις είναι κέρδος. Από την άλλη, το ότι εμάς μας εξυπηρετεί, δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για εσάς.

Deepin 20.6: Από τα πιο όμορφα εναλλακτικά λειτουργικά για PC

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.