Πολλά, διάφορα και περίεργα είδαμε στην CES που πέρασε. Ένα από αυτά ήταν το Keecker, ένα εκκεντρικό εμφανισιακά ρομποτάκι το οποίο τρέχει Android. Η συσκευή είναι ουσιαστικά ένας προτζέκτορας σχεδιασμένος από τον Pierre Lebeau που παλαιότερα δούλευε σαν Project manager στη Google. Το Keecker κινείται μέσα στο σπίτι, προβάλλοντας διάφορες εικόνες στους τοίχους.

keecker-product

Δεδομένου ότι ενσωματώνει Android, μπορεί να προβάλει video από το Netflix ή το YouTube και από διάφορα άλλα stream video site. Η συσκευή ενσωματώνει 6 ηχεία έτσι ώστε να αναπαράγει ήχο απ’ όλες τις πλευρές της κι ο κάτοχος της μπορεί να την ελέγξει μέσω του Android κινητού του. Το Keecker μπορεί να προβάλει εικόνες και video ανάλυσης 1280 x 800 φωτεινότητας μέχρι 1000 lumen. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να δούμε τις προβολές του είτε είναι μέρα είτε νύχτα.

keecker-ces,6-M-417550-22

Το ρομποτάκι χαρτογραφεί το σπίτι μας έτσι ώστε να μπορούμε να το καλούμε με φωνητικές εντολές στο χώρο που το θέλουμε. Θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέταρτο τρίμηνο του έτους και αναμένετε να κοστίζει 4000$ με 5000$. Θεωρώ το Keecker ένα αρκετά φουτουριστικό project βγαλμένο από ταινία επιστημονικής φαντασίας. Εσάς πως σας φαίνεται;

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.