Το keaprogram.gr αποτελεί την επίσημη πλατφόρμα μέσω της οποίας τόσο οι πολίτες όσο και οι Δήμοι και τα Κέντρα κοινότητας μπορούν να προβούν σε αιτήσεις Κοινωνικού Επιδόματος Αλληλεγγύης, μια σημαντική βοήθεια για κάποιους συνανθρώπους μας. Ωστόσο, δυστυχώς αυτή η σημαντική πλατφόρμα, κάποιες φορές σε βασανίζει και σε βασανίζει χωρίς να υπάρχει λόγος κατά την ταπεινή μου άποψη.

keaprogram.gr

Χαρακτηριστικότατη η περίπτωση ενός αδελφικού φίλου, στον οποίο έχω αναλάβει (δωρεάν εννοείται) να του κάνω κάποιες αιτήσεις διαδικτυακά επειδή ο ίδιος δεν έχει καμιά σχέση με το διαδίκτυο και τις αιτήσεις προς το δημόσιο ειδικότερα, ενώ παράλληλα δεν θέλει να πληρώνει ένα 100αρικο για δυο κλικς που του ζητάει ο λογιστής. Ξεφεύγουμε, οπότε ας επιστρέψω στο θέμα.

Η αίτησή του βρισκόταν σε μήνα λήξης ισχύος και πρέπει να την ανανεώσει. Την πρώτη φορά την ολοκλήρωσε σε κέντρο κοινότητας για έναν ΤΚ. Ο αριθμός της παροχής ρεύματος δεν συμφωνούσε με τον αριθμό της κατοικίας.

Ο ΤΚ της περιοχής ας πούμε ότι είναι 23008. Παλιότερα όμως, ήταν 23007 μέχρι που καταργήθηκε και έγινε 23008. Στη πλατφόρμα του ΚΕΑ αναγνωρίζει ως ΤΚ μόνο το 23008 και όχι το 23007, καθώς βγάζει σφάλμα ο ΤΚ δεν είναι έγκυρος αν βάλεις 23007 για να συμφωνεί με τον ΤΚ της παροχής ρεύματος που είναι 23007 και να προχωρήσει κανονικά η αίτηση. Αν βάλεις στην διεύθυνση κατοικίας το 23008, βγάζει πάλι σφάλμα ότι ο τκ της κατοικίας δεν συμφωνεί με τον τκ της αίτησης και χρειάζεται να γίνει αποδοχή από το Δήμο για να εγκριθεί η αίτηση.

Η οριστική λύση στο πρόβλημα, για να εγκριθεί η αίτηση σε τέτοιες περιπτώσεις διαφωνίας του ΤΚ κατοικίας με τον ΤΚ της παροχής χωρίς να χρειάζεται να μεταβαίνει σε Δήμο, είναι να ξεκινήσεις διαδικασία μέσω του ΔΕΔΔΗΕ που είναι πολύ χρονοβόρα όπως μας την είχε περιγράψει υπάλληλος. (δυστυχώς δεν την θυμάμαι να την αναπαράγω εδώ). Με λίγα λόγια σε αναγκάζει για ένα ψηφίο του ΤΚ να πας σε δήμο. Με ό,τι ταλαιπωρία αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τον καθένα μας.

Τεχνικοί της Google έψαχναν γυμνές φωτογραφίες στο smartphone της για επισκευή!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.