Η Apple συμβουλεύει τους κατόχους iPhone να κατεβάσουν την τελευταία και πιο πρόσφατη  ενημέρωση του iOS και του iPadOS 15, καθώς περιλαμβάνει μια σημαντική ενημέρωση ασφαλείας καθώς και μια σειρά διορθώσεων σφαλμάτων.

Το iOS και iPadOS 15.0.2 που έγινε διαθέσιμο τη Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, αντιμετωπίζει ένα ζήτημα που θα μπορούσε να επιτρέψει σε κακόβουλες εφαρμογές “να εκτελέσουν κώδικα με δικαιώματα Kernel” αναφέρει χαρακτηριστικά η Apple. Με άλλα λόγια, προσφέρει έναν τρόπο σε έναν διαδικτυακό εγκληματία να πάρει τον έλεγχο της συσκευή σας.

Η Apple αναφέρει μάλιστα ότι το ζήτημα μπορεί να έχει ήδη εκμεταλλευτεί, οπότε θα πρέπει να εγκαταστήσετε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας το συντομότερο δυνατό.

Για να κάνεις το update σε iPhone και iPad, πίεσε Settings, στη συνέχεια General. Τέλος Software Update και ακολούθησε τις οδηγίες. Αν η συσκευή σου δεν βρίσκεται ακόμη στην iOS 14 έκδοση, δεν θα δεις το update prompt σε iOS 15.0.2

Το update της Δευτέρας περιλαμβάνει και διορθώσεις για τα εξής bugs:

  • Οι φωτογραφίες που αποθηκεύονται στη βιβλιοθήκη από το Messages μπορεί να διαγραφούν μετά την αφαίρεση του εν λόγω thread ή μνήματος
  • Το AirTag μπορεί να μην εμφανίζεται στο Find my items tab
  • Το CarPlay ίσως αποτύχει να ανοίγει apps ήχου ή να αποσυνδεθεί κατά τη διάρκεια του playback
  • Λειτουργίες Device restore ή update ίσως αποτυγχάνουν όταν γίνεται χρήση του Finder ή του iTunes στα iPhone 13.

Η Apple κυκλοφόρησε το iOS 15 στις 20 Σεπτεμβρίου. Παρά τις πολύμηνες δοκιμές πριν από την κυκλοφορία, είναι φυσιολογικό να εμφανίζονται νέα σφάλματα και ζητήματα ασφαλείας μόλις το λειτουργικό σύστημα κυκλοφορήσει. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πολλοί άνθρωποι αναβάλλουν την εγκατάσταση ενός νέου λειτουργικού συστήματος μέχρι να βεβαιωθούν ότι τα περισσότερα προβλήματα έχουν περάσει.

 

Ακολουθήστε το Techmaniacs.gr στο Google News για να διαβάζετε πρώτοι όλα τα τεχνολογικά νέα. Ένας ακόμα τρόπος να μαθαίνετε τα πάντα πρώτοι είναι να προσθέσετε το Techmaniacs.gr στον RSS feeder σας χρησιμοποιώντας τον σύνδεσμο: https://techmaniacs.gr/feed/.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.